Gràcies Cambrils

Fa escassos dies, l’ajuntament de Cambrils va fer pública la seva decisió i voluntat de rescindir el contracte amb l’empresa «Servei i Mascota Domingo, SL» (SMD), a través del Consell Comarcal. La renovació sistemàtica no es farà efectiva, i a partir del dia 1 de gener de 2015, serà el mateix consistori qui gestionarà i garantirà el servei de recollida, l’assistència i la cura dels animals urbans, tal i com resa en aquesta notícia.

Senyores i senyors de l’equip de govern: la diplomàcia en les motivacions del seu comunicat, no haurien d’haver significat el fet d’amagar els vertaders estímuls que, presumptuosament, els haurien empés a prendre aquesta decisió, i menys quan aquesta es refereix a fer complir el «decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la llei de protecció dels animals», i a seguir el resultat de les valoracions ètiques i executives que se’n desprenen del fet de les presumptes irregularitats, maltractaments i cruel mort que el responsable d’aquesta empresa, Domingo Lopez, ha comés i continua cometent. I dic presumptes per imperatiu legal, i perquè estem a l’espera de llegir sentència, però jo afirmo que aquest senyor és un maltractador i un cruel assassí a sou de l’erari públic dels gats i els gossos del Camp de Tarragona. Ho afirmo perquè en tinc les sobreres proves que han obtingut les activistes de l’Associació Animalista Libera! en les seves investigacions, i perquè la lectora entén que no es fa sempre justícia malgrat es puguin demostrar els fets, i que sovint preval la subjectivitat i els interessos d’alguna de les parts. I cal que no ens n’oblidem, les víctimes en aquests casos són les persones no humanes, i per tant les més vulnerables, discriminades i invisibles de la nostra societat.

Diguin-ho fluixet si volen, però diguin-ho. L’ajuntament ha rescindit el contracte al SMD perquè el seu responsable és un criminal, i les persones que han pres aquesta encertada decisió des del consistori cambrilenc no volen tenir res a veure amb assassins. L’ajuntament de Cambrils s’estima la vida i la protegeix, i s’ajusti o no el que dic amb les raons que els han empès a defensar la vida al seu municipi, els ho agraeixo. Sentin-se orgullosos i orgulloses d’aquesta encertada decisió i facin sentir-se’n de retruc a les cambrilenques a les qui representen.

En nom de la comunitat felina i canina del terme municipal de Cambrils, gràcies cagarieres!

Toni Teixidó és mestre, militant de la CUP i coportaveu de la Coordinadora per l’Abolició dels Correbous de Catalunya