Vist per sentència el Cas dels 8 de Reus

5 anys i mig després, avui s’ha celebrat el judici del cas conegut com “Els 8 de Reus” als jutjats de la capital del Baix Camp. Les tres persones que en aquell moment eren majors d’edat han declarat en un judici que s’ha allargat durant més de tres hores. Cal recordar que les cinc persones que en aquell moment eren menors ja van veure el seu cas arxivat fa anys. I, també cal destacar, que el judici d’avui s’ha celebrat per iniciativa del ministeri fiscal, ja que l’Ajuntament de Reus finalment es va retirar de la personació com a acusació particular a instàncies de la CUP.

Més d’una cinquantena de persones s’han concentrat a les 9 del matí a les portes dels Jutjats de Reus per mostrar la solidaritat amb les tres persones jutjades davant d’un fort desplegament de mitjans de comunicació. De fet, l’autoritat judicial no ha permès la presència dels i les periodistes a la sala, el que ha provocat la indignació dels professionals.

L’advocat de dues de les tres encausades, Carles Perdiguero, ha destacat que les declaracions dels testimonis policials han estat molt inconcretes, així com ha destacat la incompareixença de l’agent de la Guàrdia Urbana que va denunciar agressions i del metge forense que va fer l ‘informe mèdic preceptiu.

Cal destacar que l’Ajuntament de Reus va retirar la seva personació com a acusació particular en el cas. Tanmateix, alts càrrecs del cos policial municipal han declarat en el judici a instàncies del Ministeri Fiscal, que s’ha quedat solt en l’acusació contra les tres persones.

El jutge, després de tres hores de judici, ha deixat el cas vist per sentència, que es preveu que es resolgui el proper 29 de desembre. Ricard Aragonès, una de les tres persones encausades, han declarat públicament que els testimonis policials han “mentit reiteradament” i s’han ratificat en la seva posició que l’acció realitzada al Ple, en motiu de l’aprovació del projecte urbanístic de la Sedera, va ser totalment pacífica. També han recordat, que fa dues setmanes el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar aquest projecte urbanístic per manca de viabilitat, motiu pel qual “si la sentència és absolutòria podrem concloure que tota la campanya d’oposició al projecte urbanístic ha aconseguit els seus objectius”.

Quan les darreres persones abandonaven la seu judicial, un cotxe dels Mossos d’Esquadra s’ha aturat i s’ha dirigit a una de les persones que quedaven. Un agent dels Mossos d’Esquadra s’ha dirigit a ell cridant-lo pel nom i cognoms i li ha advertit que tenia un requeriment judicial que se li havia d’entregar. Durant vint minuts l’han tingut retingut per tal de donar-li una citació judicial. Aquest procediment no té res a veure amb el cas jutjat avui i l’agent ha dit que ha reconegut a la persona visualment “perquè aquí ens coneixem tots”.