La CUP de Reus es suma a la campanya #SomMésde8

En la roda de premsa realitzada aquest matí a l’Ajuntament de Reus, Mariona Quadrada i Àngels Paixà de la CUP de Reus han compartit faristol amb Marta Puig de la campanya #SomMésde8, per tal de demanar l’absolució de les tres persones que dimecres seran jutjades pels fets produïts durant l’aprovació del projecte de la Sedera al Ple de Reus.

Aquest dimecres tres activistes s’enfronten a una petició d’1 any i sis mesos de presó i a multes per valor de 13.500€ pels fets succeïts durant l’aprovació del projecte de la Sedera al Ple de Reus. La portaveu de la campanya en solidaritat amb les represaliades #SomMésde8, Marta Puig, ha recordat que l’Ajuntament s’ha retirat de l’acusació i, que ara mateix, la fiscalia és la única personada en aquesta causa.

Puig ha explicat que cinc anys i mig després, “continuem demanant l’absolució perquè considerem que no es va cometre cap falta ni delicte, sinó que simplement es va realitzar una acció simbòlica al Ple acollint-se al dret a la llibertat d’expressió per mostrar el rebuig a un projecte d’especulació urbanística”. Cal recordar també, que Marta Puig és una de les cinc persones menors d’edat que també van ser denunciades per l’Ajuntament i que els jutjats van arxivar el cas sense arribar-se a processar.

Àngels Paixà, membre de la comissió de Territori i Sostenibilitat de la CUP de Reus, ha denunciat que “el projecte de la Sedera igual com el de l’ARE i el Tecnoparc van ser promoguts per un govern suposadament d’esquerres que es va sumar al carro de la bombolla immobiliària provocant que l’Ajuntament de Reus sigui un dels més endeutats dels Països Catalans”. I, també ha recordat que, al 2009 la CUP també es va oposar a aquest projecte demanant -igual com feien en aquell moment els veïns de la zona i Maulets- que la Sedera albergués equipaments públics al servei de la ciutadania.

Paixà també ha posat l’accent en el fet que “la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·lant el projecte de la Sedera demostra que aquest projecte era de caràcter merament especulatiu, i per tant, dóna la raó als moviments que ho estàvem denunciant”.

Per la seva banda, Mariona Quadrada de la CUP de Reus, ha denunciat que al juliol de 2011 la CUP ja va presentar una moció al Ple per demanar que l’Ajuntament es retirés de l’acusació judicial, que va ser rebutjada per la majoria dels regidors. I, també, que en motiu del judici, fa unes setmanes la CUP va presentar una nova moció que finalment no es va debatre al Ple, ja que “després de setmanes de parlar amb l’alcalde Pellicer i la regidora Alegret hem aconseguit que l’Ajuntament es desvinculi del procés”.

A més, Quadrada ha dit que “demanem a l’alcalde de la ciutat que participi com a testimoni en el judici –com ha demanat la part demandada- i sigui part activa en aquest procés per aconseguir una sentència absolutòria”.

Per últim, Puig, Paixà i Quadrada han fet una crida a la ciutadania a participar en la concentració convocada aquest dimecres a les 9 del matí a les portes dels jutjats de Reus, per tal de reclamar l’absolució de les tres persones processades.