La CUP denuncia l’endeutament per l’aparcament de Metrovacesa

El conseller de la CUP a l’empresa AMERSAM, Xavier Angelergues, critica que l’empresa municipal hagi aprovat el pressupost de 2015 -amb tots els vots a favor excepte el seu-, on es preveu la sol·licitud d’un crèdit de dos milions d’euros per acabar les obres de l’aparcament municipal, ubicat al soterrani del centre comercial propietat de Metrovacesa.

En una roda de premsa realitzada aquest matí a l’Ajuntament de Reus, el representant de la CUP a AMERSAM, Xavier Angelergues, ha explicat que va ser l’únic conseller que va votar en contra dels pressupostos de 2015 de l’empresa, en el Consell d’Administració celebrat aquesta setmana.

Angelergues ha explicat que el motiu central del seu vot negatiu és la sol·licitud d’un crèdit de 2 milions d’euros per a fer les obres de l’aparcament del centre comercial Metrovacesa. Un aparcament que havia d’explotar aquesta empresa, però que finalment l’Ajuntament va quedar-se “després del xantatge que els bancs propietaris de Metrovacesa van fer a l’Ajuntament per acabar les obres d’un centre comercial que és totalment innecessari per a la ciutat”.

Angelergues s’ha mostrat sorprès pel fet que fos l’únic conseller de l’empresa que s’oposi a aquesta operació. “Aquest aparcament l’estan construint a canvi de que s’obri el centre comercial, però encara estem esperant que ens demostrin la seva viabilitat i un informe de les xifres d’ocupació de la xarxa d’aparcaments municipals” ha dit el conseller.

També ha subratllat que “en una conjuntura de crisi actual i sent un dels ajuntaments més endeutats de l’Estat espanyol sobta que es demani un crèdit bancari per la construcció d’un aparcament quan aquest no és necessari i, en canvi, hi ha mil necessitats ciutadanes per atendre”.

En aquest sentit, Angelergues considera que “la sol·licitud d’aquest crèdit generarà un deute que entenem des de la CUP que és il·legítim i, és per això, que vam fer constar per escrit al Consell d’Administració que si la CUP arriba al govern municipal es negarà a pagar-lo”.

El conseller de la CUP també ha qüestionat els comptes i la gestió de l’empresa. «No entenem com pot ser que hi hagi empreses privades viables a la ciutat que gestionen aparcaments i, en canvi, l’empresa municipal hagi de quadrar els comptes amb aportacions de l’Ajuntament».

Per últim, Angelergues ha sentenciat que «operacions especulatives com el de l’aparcament de Metrovacesa demostren un cop més que el govern actual no ha significat cap canvi respecte a la línia de l’anterior govern tripartit».

Tags: ,