El nazisme silenciat a Ucraïna

Més clar impossible. El nou parlament colpista ucraïnès recolzat i finançat per les potències Occidentals d’EUA i Europa silencia a través dels seus mitjans la creació d’un nou Estat nacional-socialista com a satèl·lit para xoc de control sobre la veïna Rússia. Tot s’hi val per tal de vèncer aquesta guerra imperialista contra aquest altre gran imperi.

Comerços guixats i empaperats amb simbologia russa per tal que la població els identifiqui i així boicotejar-los o fins i tot rebentar-los, atemorint així els seus propietaris; i tot amb la impunitat d’aquest nou Govern feixista. Sí, sé que aquesta imatge la teniu present com quan els nazis assenyalaven els comerços de jueus a l’Alemanya que gestava l’embrió del poder hitlerià.

Prohibició de la ‘ideologia comunista’, que ja no només de la simbologia i de les manifestacions, sinó d’un fet molt més greu: el pensament en sí mateix.

No en tenen prou amb canviar el nomenclàtor d’escriptors o revolucionaris marxistes dels carrers, tombar estàtues de Lenin, cremar sindicalistes vius a Odessa, torturar nens i dones, emprar armament químic provinent d’EUA executat per mercenaris d’arreu del planeta…i un llarg etcètera d’atrocitats no difoses a la nostra televisió.

No paro d’observar amb impotència centenars d’imatges de la Guàrdia Nacional ucraïnesa amb esvàstiques, creus gamades i tot barrejat amb banderes de l’OTAN i demés parafernàlia ultra nacionalista ucraïnesa, la d’aquells que durant la IIGM van ajudar a l’exèrcit alemany a exterminar de la manera més cruel a les famílies d’antifeixistes, despullant, violant, afaitant i passejant les dones dels combatents antifeixistes… i que quedi clar que no m’invento absolutament res, teniu les fonts tant visuals com escrites als mitjans de comunicació no occidentalistes. Un dels més populars darrerament és RT (Rusia Today), que sense entrar en el paper que pugui desenvolupar en aquest conflicte partint dels interessos que aquesta cadena pugui tindre (respecte als socis que la gestionen), és la que més imatges ens ofereix sobre aquest conflicte eurasiàtic. Independentment de l’interès que pugui tenir Rússia per a difondre aquestes imatges i vídeos, que no debatrem en aquest article, tot allò que hi veiem és una realitat que no es pot permetre mentre aquí no ens diguin la veritat sobre tot el patiment que recau sobre la població civil de les repúbliques del Donbass.

Com a internacionalistes i solidaris amb les injustícies comeses pel feixisme, el nostre deure ha d’ésser el de difondre la realitat i fer conèixer quins interessos hi ha darrere de tantes víctimes innocents.

Estem vivint al costat de casa el ressorgiment d’un règim totalitari sense precedents, mentre alguns sectors de l’esquerra burgesa i socialdemòcrata fan la vista grossa o bé justifiquen la seva no-implicació/posicionament dient que es tracta d’una guerra d’interessos entre les dues potències russa i nord-americana.

Aquest genocidi, pel colmo, a part d’ésser silenciat pels nostres mitjans de comunicació com TV3, s’intenta justificar criminalitzant només a Putin. Esclar, Obama és premi Nobel de la pau, el seu govern no ha matat mai ni una mosca, només salva a la humanitat oi?.

Però vaja, no ens ha d’estranyar tenint en compte que estem parlant d’una televisió que defensa els interessos dels qui la financen.

De fet, el mateix fan amb la cobertura sobre el Kurdistan, on en comptes d’ajustar-se als fets reals, encara tenen els sants pebrots de justificar els bombardejos contra la població civil kurda que s’està defensant del terror d’aquell monstre creat pel Mossad i els EUA: L’Estat Islàmic. Ara resulta que l’enemic és Hezbollah, aquest grup, que independentment de la simpatia que hi podem tindre, està fent costat a les guerrilleres kurdes que fan front a l’horror i a la barbàrie que provoca l’Estat Islàmic per allà on passa. Ja haureu vist també molts vídeos de l’execrable nivell de sadisme d’aquests mercenaris al servei dels interessos occidentals i sionistes.

De fet, és una llàstima absoluta que no poguem disposar de mitjans de comunicació objectius de masses que es dediquin a la recerca i al periodisme d’investigació no sensacionalista ni propagandístic dels interessos de la casta capitalista que deshumanitza cada dia més el planeta.

  Quim Puigdemunt és militant del SEPC de la Universitat de Lleida