La COS denuncia l’agressió a una treballadora i a una representant sindical

Avui al matí, a l’empresa Peggy Sue dedicada a la restauració i ubicada a la Rambla Nova de Tarragona, el responsable de l’establiment ha agredit físicament i ha amenaçat verbalment a una treballadora afiliada a la COS que ha estat acomiadada i a una representant del sindicat que l’acompanyava. Les dues companyes del sindicat han presentat denúncia als Mossos d’Esquadra després de ser ateses a l’Hospital per diferents agressions.

Una treballadora de l’empresa PEGGY SUE afiliada a la COS va rebre una trucada la setmana passada del responsable de l’establiment, en que l’obligava a cobrir un torn vacant al restaurant, coincidint amb el seu període de vacances. Davant la negativa de la treballadora de cobrir aquest torn l’empresari va amenaçar de patir conseqüències.

Hores després rebia una altra trucada de l’empresa en que li comunicaven verbalment el seu acomiadament. Davant aquesta vulneració de drets, la treballadora va posar-se en contacte amb l’empresa mare a Madrid, per tal d’exigir una resposta.

Complint amb la recomanació de l’empresa, i tot i haver rebut la comunicació de l’acomiadament via telefònica, aquest matí s’ha presentat al seu lloc de treball acompanyada d’una representant del sindicat.

En accedir a la zona dels treballadors de l’establiment, el responsable s’ha posat agressiu i ha cridat a la treballadora dient-li que estava acomiadada i que allà no hi feia res. La treballadora, ha mantingut la calma i li ha comunicat que volia un document escrit on se li comuniqués l’acomiadament.

Davant d’aquesta sol·licitud, l’encarregat ha respost agredint físicament a la treballadora i a la representant sindical i les ha fet fora del local a empentes. Un cop a la via pública, l’encarregat ha amenaçat verbalment a les dues companyes del sindicat.

Ambdues parts han contactat amb els Mossos d’Esquadra que s’han personat al lloc dels fets. L’encarregat ha retornat de nou a l’establiment i les membres del sindicat s’han dirigit a un centre sanitari per tal de rebre atenció mèdica i, posteriorment, han presentat denúncia a la comissaria de la policia autonòmica.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) denuncien públicament l’agressió física i l’amenaça verbal patida per part de la treballadora i la nostra representant sindical. El sindicat es posarà a treballar des d’avui mateix per donar suport jurídic a ambdues membres del sindicat, tant per l’agressió patida com per l’acomiadament totalment arbitrari i que encara no ha estat notificat legalment a la treballadora.

Per altra banda, la COS convoca demà dissabte a les 8 del vespre davant la porta de l’establiment Peggy Sue (Rambla Nova, 22) de Tarragona una concentració de solidaritat amb les persones agredides i per denunciar l’actitud dels responsables d’aquesta empresa.