Judici i concentració solidaria amb els 8 de la Sedera

17 desembre 2014
9:00to11:00

El proper 17 desembre al matí als jutjats de Reus tindrà lloc el judici contra 3 persones per denunciar l’especulació urbanística. Els fets pels que són jutjats es remunten al Ple municipal del juliol del 2009, moment que s’aprovà el pla urbanístic que pretenia enderrocar l’antiga fàbrica de la Sedera per construir-hi centenars d’habitatges i places de pàrquing.

Per denunciar l’opacitat del projecte, la poca participació ciutadana que hi havia hagut i l’especulació urbanística que comportava un grup de joves desplegà pacíficament una pancarta en el moment de l’aprovació del pla, a més a més, decidí fer-ho amb mascares blanques per denunciar la censura i la marginació a que s’havia sotmès al conjunt de la població. Davant d’això la Guàrdia Urbana actuà de forma irresponsable expulsant violentament a diverses persones del Ple. A resultes d’aquests fets 8 persones van ser imputades, 5 d’elles menors que en el seu dia el Jutjat de Menors de Tarragona decidí arxivar la causa.

Els 3 companys que seran jutjats estan imputats per desordres, atemptat a l’autoritat i faltes de lesions i se’ls hi demana un any i mig de presó i 13.500 euros en multes. Davant d’aquesta situació hem decidit iniciar una campanya per difondre el cas i per dir que enfront l’especulació urbanística #SomMésde8. A més a més, el proper dia 17 l’assemble d’ARRAN Reus convoca una concentració davant dels Jutjats de Reus a les 9h.

Tags: ,