Més de cent treballadors de Santa Tecla protesten per les noves retallades durant la reunió amb l’empresa

El passat dijous 20 de novembre prop de 500 treballadors sanitaris dels tres centres de la Tecla (hospital Santa Tecla, Santa Tecla-Llevant i hospital del Vendrell) es van assabentar de les noves retallades que volia aplicar l’empresa a partir de l’1 de gener de 2015. Davant la noticia que la direcció de l’Hospital Santa Tecla presenta noves retallades el comitè d’empresa va convocar  tots els treballadors sanitaris dels tres centres a la propera reunió informativa que havia fixat l’empresa. La Xarxa Sanitària Santa Tecla adduint manca d’estabilitat econòmica vol eliminar el 50% de la paga de juny i desembre, eliminar el premi de fidelitat i mantenir la reducció del 5% de tots els conceptes salarials, pèrdua de les DPO, pèrdua dels  nivells  i l’augment de jornada anual imposat.

A la reunió del dilluns 24 de novembre era previst que es reunissin els representants de la Xarxa Santa Tecla i els dels cinc sindicats amb representació a la Xarxa: CGT, la majoritària; i també UGT, CCOO, Satse i Metges de Catalunya. També hi va estar present el comitè d’empresa de l’hospital del Vendrell; i més d’un centenar de sanitaris que es van concentrar davant del despatx. Els treballadors concentrats pels passadissos i accessos van rebre als representants i directius de la Xarxa amb crits de “Manos arriba, esto es un atraco“.

Desprès de la primera trobada amb l’empresa han aconseguit que les noves retallades no s’apliquin, com a mínim fins a l’abril. Però, encara estan lluitant per eliminar les retallades aplicades el passat gener. El comitè d’empresa va portar la Xarxa als jutjats denunciant la primera remesa de retallades, però el jutge va donar la raó a l’empresa. Ara, però, han recorregut la sentència.

Tags: ,