La CUP creu que el Pla de Polítiques de Gènere és paper mullat

En motiu del Dia contra la Violència de Gènere, la Candidatura d’Unitat Popular de Reus ha denunciat que el Pla de Polítiques de Gènere que vol aprovar l’Ajuntament de Reus és “paper mullat” i també que s’aprovarà en Junta de Govern Local, enlloc de passar pel Ple per evitar que amb el govern en minoria de CiU no el pugui aprovar.

La CUP ha realitzat una roda de premsa aquest matí a l’Ajuntament de Reus, coincidint amb el Dia contra la Violència de Gènere i la tramitació del Pla de Polítiques de Gènere 2014 – 2018 que vol aprovar el govern en minoria de CiU al Consistori.

Marta Llorens, portaveu de la candidatura de l’Esquerra Independentista, ha explicat que la CUP ha estat la única formació que ha presentat esmenes al Pla de Polítiques de Gènere, ja que “a diferència d’altres partits considerem que és un tema cabdal en moments de crisi com els que estem patint les dones treballadores actualment”.

Llorens ha explicat que el Pla -encarregat per l’Ajuntament a una empresa externa- més enllà de no tenir en compte en la diagnosi qüestions cabdals en polítiques de gènere, com ara aquells sectors concrets de les dones que tenen problemàtiques comunes (joves, dones grans, famílies monoparentals…) o problemàtiques específiques com la prostitució, tampoc té en compte qüestions estructurals en qualsevol Pla de polítiques públiques.

En aquest sentit, Llorens ha denunciat que “aquest Pla no té en compte el pressupost necessari per portar a terme les diferents propostes de polítiques, no estableix un sistema clar i regulat d’avaluació de les polítiques ni tampoc calendaritza les accions a implementar tenint en compte les prioritats”. Per aquest motiu, Llorens considera que aquest Pla és “paper mullat”.

Per la seva banda, el regidor de la CUP David Vidal, ha explicat que en la comissió informativa de divendres passat, va plantejar totes aquestes qüestions sense obtenir una resposta satisfactòria. Vidal ha denunciat que “enlloc de respondre a les nostres preguntes l’estratègia del govern en minoria de CiU passa per aprovar aquest Pla en Junta de Govern Local, ja que al Ple potser no es podria aprovar pel rebuig de la resta de partits després de les esmenes presentades per la CUP”.

Per acabar, Vidal ha denunciat un cop més la manca d’interès del govern de CiU –i també del PP- en les polítiques de drets socials, i especialment de la dona. Vidal ha recordat la fusió del Consell Municipal de la Dona i el Consell Municipal d’Igualtat, el rebuig a les mocions presentades sobre publicitat sexista i diversitat sexual o l’aprovació de l’ordenança del civisme que “és un atac directe a la feminització de la pobresa”.

Marta Llorens, ha convidat a la ciutadania a participar dels actes organitzats per l’organització feminista L’Hora Violeta a la ciutat amb el lema “El patriarcat i el capitalisme són violències de gènere”, així com a participar en la manifestació que tindrà lloc avui a 2/4 de 8 del vespre a l’estàtua dels Despullats de Tarragona, dins del Bloc Anticapitalista.

Tags: ,