Contra la dictadura de les multinacionals, xerrada sobre el TTIP

2 desembre 2014
19:00to21:00

El dimarts 2 de desembre a les a les 19 hores a l’Espai Jove Kesse de Tarragona (C/ Sant Antoni Maria Claret, 12-14) la Coordinadora D’ONG per al Desenvolupament, la defensa dels Drets Humans i la Pau de Tarragona organitza una xerrada-col·loqui a càrrec de Mónica Vargas (Observatori del deute en la Globalització) i Àlex Guillamón (Entrepobles), membres de la Campanya a Catalunya NO al TTIP.

El TTIP és el tractat de lliure comerç que s’està negociant d’esquenes a la ciutadania des del 2013 entre els Estats Units d’Amèrica i la Unió Europea i que possiblement es tancarà el 2015. Vol implementar la desregulació del nostre sistema econòmic i social i rebaixar estàndards de protecció social, laboral i ambiental als dos continents. Ni la ciutadania europea ni la de Estats Units han de estar sotmeses a la política de les transnacionals, on prima sempre el benefici en contra del benestar de les poblacions. Dins d’aquestes negociacions també entra el sector d’energia, hi ha força possibilitat de que el “Fracking” sigui imposat.

Més de 400 organitzacions, de tot l’estat, s’han adherit al Manifest “Campanya No al TTIP” i comparteixen una profunda preocupació per les diverses amenaces que planteja l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió (Transatlantic Trade and Investment Partnership – TTIP), també conegut com Tractat de Lliure Comerç Transatlàntic o TAFTA, però també l’acord de lliure comerç amb el Canadà (Comprehensive Economic and Trade Agreement – CETA), i l’acord sobre el comerç de serveis (TISA, per les seves sigles en anglès).

Tags: