La CUP de Tarragona exigeix al Consistori un rebuig clar al consorci sanitari encobert

El plenari del mes d’octubre la candidatura independentista va presentar al consistori una moció de rebuig al consorci sanitari encobert, sota el nom de Plans Funcionals, que unifica l’activitat de diferents especialitats mèdiques entre els prestadors de servei sanitaris GiPSS, ICS i Santa Tecla. Cap partit present al consistori va mostrar interès en defensar la moció, i en el passat plenari del divendres 21 de novembre tampoc no es va presentar cap proposta de moció en relació al Consorci. És per això que la CUP pregunta públicament al grup que governa la ciutat, el PSC, si té intenció de presentar una proposta en relació a aquesta qüestió.

La CUP adreça aquesta pregunta directament a l’Alcalde Ballesteros, perquè entén que el fet que el seu partit hagi expressat públicament en mitjans de la ciutat un rebuig al consorci, ha de concretar-se en quelcom material més enllà d’unes declaracions públiques. La candidatura considera que ens trobem davant del que vol ser el toc de gràcia del desmantellament de la sanitat pública, sobretot després de participar en la reunió amb el Dr. Mercadé (delegat territorial de sanitat), juntament amb la resta del Grup de Treball en defensa de la sanitat pública (i altres organitzacions del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre), qui ha reconegut implícitament o explícitament part dels arguments exposats pel col·lectiu.

La moció presentada per la CUP el passat mes d’octubre demanava, en primer lloc, que el rebuig del Consistori envers la creació de qualsevol organisme sanitari a les nostres comarques que impliqui la participació d’agents privats en la gestió de la sanitat pública, per tal de garantir la integritat i el caràcter públic de l’ICS. I, en segon lloc, que es paralitzés tot el procediment d’implementació del Consorci fins que no hi hagués prou informació sobre les seves afectacions i un acord de consens entre les institucions públiques del territori i els treballadors i treballadores de la sanitat pública.

La Candidatura d’Unitat Popular espera que tant si és a partir de la moció que va presentar (no només a Tarragona, sinó a tots els municipis del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre en el que aquesta hi té assemblea) com si és mitjançant una altra moció, les forces polítiques que s’autoanomenen d’esquerres siguin capaces d’impulsar un posicionament clar de defensa de la sanitat pública a Tarragona. Considera, a més, que ara és un moment clau i que cal impedir per tots els mitjans la culminació del projecte dels consorcis sanitaris arreu de Catalunya.

Tags: ,