L’Assemblea de Cambrils referma la voluntat de presentar-se a les municipals

I per això convoca primàries per escollir cap de llista. Aquest projecte de l’esquerra transformadora de Cambrils aglutina a les formacions ICV, Esquerra Unida, Procés Constituent, militants de l’esquerra independentista de la CUP i Arran, sindicalistes i ciutadans a títol individual.

En uns dies està previst que el cercle Podem de Cambrils se sumi al projecte i s’integri a l’Assemblea de Cambrils. Dissabte passat es va celebrar al Casal de la Gent Gran de Cambrils, la segona assemblea oberta de l’Assemblea de Cambrils (AdC), amb l’objectiu de debatre els eixos de les propostes polítiques que la candidatura està preparant de cara a les properes eleccions municipals. L’Assemblea va refermar la voluntat de presentar una candidatura a les properes eleccions municipals del maig del 2015 i per aquest motiu ha convocat un procés de primàries obert a tota la ciutadania per tal de trobar el cap de llista que encapçali aquest projecte de l’esquerra transformadora que compta amb el suport d’Iniciativa-Verds, Esquerra Unida, Procés Constituent, militants de sindicats, membres de l’Esquerra Independentista com la CUP o Arran, d’altres persones a títol individual i també el cercle de Podem a Cambrils, que en uns dies confirmarà la seva incorporació a aquest espais assembleari i unitari de l’esquerra transformadora.

En la sessió de treball del dissabte que va comptar amb la participació d’unes 40 persones, es van discutir 4 eixos temàtics, que seran la base dels compromisos que vol presentar. Iván Sanz va presentar l’eix de qualitat democràtica. Rosa M. Aparicio va presentar l’eix de Ciutat inclusiva. Antoni Manyanós va presentar l’eix de Educació, cultura, esport i ciutadania. I finalment Montse Vendrell va presentar l’eix de nova economia i desenvolupament sostenible.

L’acte va ser conduït per Pere Estadella i Gorka Martínez. A l’exposició dels eixos, realitzada amb suports visuals, va seguir un espai de debat en què els assistents van poder intercanviar punts de vista i fer aportacions. Es va comptar amb la presència de Fèlix Alonso, actual alcalde d’Altafulla, i candidat per la candidatura Alternativa per Altafulla, que va exposar el naixement d’aquesta formació política, que té moltes similituds amb el procés que està vivint l’Assemblea de Cambrils.

Properament començarà un procés de primàries, obert a la participació de tota la ciutadania, per tal d’escollir les persones que seran el cap visible de la candidatura, que vol apostar pels lideratges col·lectius més que no pas individuals.