Actes de l’Hora Violeta en motiu del Dia contra les violències de gènere

Lʼassemblea feminista revolucionària LʼHora Violeta de Reus organitza, un any més, un extens programa dʼactivitats per commemorar el 25-N Dia Internacional Contra les Violències de Gènere.

El col·lectiu reusenc promou diferents iniciatives per tal dʼoferir una radiografia de la situació subsidiària de les dones, a més de denunciar que els atacs que pateixen van més enllà de les agressions físiques.

La presentació de lʼexposició Les violències de gènere, divendres 21 de novembre, encetarà el calendari (20.00 h.). La proposta finalitzarà amb un debat. La mostra sʼintal·larà a lʼAteneu Llibertari de Reus durant tot el mes de desembre.

El mateix divendres 21 de novembre se celebrarà una festa reivindicativa a la Taverna Despertaferro (00.00. h.). La selecció musical anirà a càrrec de PDʼs La Repera Llimonera.

Coincidint amb el dia 25 de novembre, el Bloc Anticapitalista ha convocat la manifestació unitària del Camp. El lema ʻEl patriarcat i el capitalisme són violèncie de gènere. Revolució feministaʼ encapçalarà la marxa, que sortirà des de lʼEstàtua dels Despullats de Tarragona (19.30 h.).

La inauguració de lʼexposició La violència estàtica tancarà els actes de commemoració dʼaquesta jornada. La presentació es farà divendres, 28 de novembre (20.00 h.), a la Taverna Despertaferro.

La mostra pretén visibilitzar, des dʼuna perspectiva artística i emprant diversos elements del mobiliari urbà, diferents exemples de violència contra les dones. Les instantànies són obra dʼAriadna Brunet, fotògrafa reusenca.