La CUP felicita als més de 28.251 desobedients reusencs

Gràcies a tots els reusencs i reusenques, que des d’ahir i fins al dia 23 de novembre, hem desobeït les coaccions, les amenaces, les suspensions i aquella Constitució de 1978 que va mantenir el nostre empresonament com a poble i com a classe. Especialment, gràcies a tots i totes aquelles voluntàries que van fer possible la Consulta i a tots i totes aquelles voluntàries de l’ANC i Òmnium que van recollir signatures per denunciar l’actitud antidemocràtica de l’Estat espanyol davant les instàncies internacionals.

La jornada d’ahir va ser tot un èxit superant el 30% de participació i amb més d’un 80% de vots pel Sí Sí. Una mobilització sense precedents a la ciutat que xoca amb l’actitud hostil del PP i la passivitat manifesta de CiU a la ciutat.

Si l’Ajuntament de Reus es va limitar a instal·lar set cartelleres per tota la ciutat i va dedicar-se a retirar cartells i pancartes del 9N; si l’alcalde de la ciutat es va apuntar de voluntari i quan li va tocar fer de president de mesa se’n va desdir; si l’Ajuntament es va negar a ampliar la freqüència de busos als centres de votació més llunyans… la ciutadania sí que va estar a l’alçada de la convocatòria del 9N. Un cop més, es demostra que la ciutadania sempre va per davant de les institucions. I, aquest cas no n’ha estat una excepció.

És per això, que des de la CUP, considerem que avui dia 10, demà 11 i els dies i setmanes que vindran, hem de mantenir viva la mobilització ciutadana, perquè els resultats que van expressar ahir les urnes, tinguin efectes.

Els reusencs i les reusenques que hem volgut i hem pogut, ho hem deixat clar! Cal iniciar un procés constituent per proclamar la independència d’aquest tros de país en el que vivim. Cal iniciar una nova etapa històrica, que permeti materialitzar els nostres anhels de llibertat i de justícia social.

Des de la CUP, amb els nostres encerts i les nostres errades, intentarem contribuir en aquest procés, per garantir que la voluntat democràtica de la nostra ciutat i d’aquest tros de país, no quedi en va. Ara més que mai, cal avançar i ser valents.

Desobediència i independència per canviar-ho tot!

Tags: ,