L’Ateneu Llibertari de Reus es posiciona davant el 9N

Us reproduïm a continuació el comunicat que ens han fet arribar:

LLUITAR, VOTAR i SEGUIR LLUITANT

Posició de l’Ateneu Llibertari de Reus davant el 9N

Com a Llibertaris i Llibertàries, sentim la necessitat de participar en aquest procés d’autodeterminació perquè és empès pel clam popular, perquè també es tracta del dret a decidir-ho tot i perquè volem participar en un procés constituent on podem decidir que les preses de decisions estiguin en mans del poble i la riquesa tingui una funció social i redistributiva.

Pensem que a Catalunya hi ha un poble que després de patir segles de dominació per part de la Corona d’Aragó, de la Corona espanyola i de l’espanyolitat per la força de les armes, encara té una entitat pròpia i vol recuper la seva sobirania. Creiem que ara aquesta recau en tothom que viu a Catalunya sense cap mena de discriminació per motius d’origen, de llengua, d’espiritualitat, de cos, de sexualitat o situació econòmica.

Apostem per la participació en la consulta del 9N. Si bé la resposta més coherent desde la prespectiva llibertària és No volem un estat i Sí volem independència entesa com a autogestió i democràcia directa la pregunta no compren aquesta resposta i probablement es comptarà com a vot nul. En cas de voler fer un vot útil ens inclinem pel Sí Sí per allunyar-nos del neofeixisme actualment imperant a nivell espanyol i per optar a nivells més alts d’organització horitzontal de la societat i un estat més proper al que combatre. Motius tàctics per seguir lluitant per un món sense opressors i oprimits.