Jordi Montañez al vermut musical de dissabte a la Taverna Despertaferro

8 novembre 2014
12:30to14:30
Aquest dissabte, nova sessió del cicle “És l’hora del vermut” a la Taverna Despertaferro. En aquesta ocasió, comptarem amb l’actuació del cantautor barceloní Jordi Montañez.

Jordi Montañez (Barcelona, 1985) després de passar per diferents projectes musicals va realitzar el seu primer concert en solitari el 2009 presentant la seva maqueta autoeditada. Posteriorment va presentar diverses maquetes en casals, ateneus, actes culturals, correllengües o actes polítics. El 2011 presenta el seu primer disc, Dolça Victòria. Unes cançons de tall principalment acústic, on la veu i la guitarra són els elements que més hi destaquen. Un reflex dels directes, i també un homenatge i un testimoni de la tradició més combativa de la cançó d’autor. El mateix any participa al CD-Llibre Tribut de Sorra i Fulles a Miquel Martí i Pol juntament amb altres artistes de l’escena musical catalana com Sanjosex, Strombers, Toni Xuclà i col·laboradors com Josep Guardiola o Rosa Cadafalch.

El 2013 presenta el segon disc, Cançons d’ara, editat per la discogràfica Mésdemil i que compta amb els arranjaments i la producció musical del productor català Pau Romero. El disc suposa un punt d’inflexió estètic: més eclèctic i elèctric, tot donant un pes important als arranjaments pensats per un format de banda. Les lletres continuen atribuint molt de pes a la lírica i en com el context socioeconòmic afecta les nostres relacions quotidianes. Montañez vol reivindicar així la vigència de la paraula i adaptar-la a una estètica musical actual. La cançó Mare ha estat reconeguda com la 5a millor cançó d’autor del 2013 per votació popular als premis Enderrock.

El 2014 presenta Cançons d’ara al prestigiós festival de cançó d’autor BarnaSants i participa en el CD homenatge a Pi de la Serra, amb la cançó Sento el vent, i també al CD homenatge al nordcatalà Joan Pau Giné, amb la cançó Els teus dies, tot compartint homenatge amb les principals propostes d’autor dels Països Catalans.