Xerrada informativa de Cel Net a Alcover

14 novembre 2014
19:30to21:30

El passat mes d’agost a Alcover es tornava a superar els llindars d’ozó troposfèric. Aquest fet provoca que la població amb problemes respiratoris, malalts de cor, infants o gent gran, presentin símptomes de malestar, afectacions respiratòries o irritacions oculars o de gola.

Però gairebé tres mesos més tard, alcoverencs i alcoverenques, sabem què ha causat aquests episodis, o d’altres que ens han silenciat? Per què tot i els avisos de la Generalitat de Catalunya, encara avui ens manca informació sobre els contaminants que respirem i quines dolències ens poden provocar a la llarga?

El juny d’aquest any, la Plataforma Cel Net presentava un estudi realitzat pel Laboratori del Centre de Medi Ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya amb conveni amb diversos ajuntaments del Camp de Tarragona, on afirmava en les conclusions: “l’estudi d’avaluació de la qualitat de l’aire ha tret en evidència les mancances actuals que hi ha en el nostre país en quant a protecció de la qualitat de l’aire per a la salut de les persones”. A més de demostrar-se la superació dels límits d’alguns compostos tòxics com el benzè o l’1-3 butadiè, considerats tots com a potencialment cancerígens per organismes de referència com l’Organització Mundial de la Salut o l’Agència de Protecció Ambiental Americana.

Per això el divendres 14 de novembre a les 19:30 a Ca Cosme (Alcover), la CUP d’Alcover organitza una xerrada on diversos membres de la Plataforma Cel Net ens presentaran l’estudi que van fer sobre la qualitat de l’aire a la nostra zona, i ens explicaran quins contaminants respirem i quines solucions es poden aplicar per a poder resoldre aquest problema.