Alegret nega ampliar la freqüència de busos pel 9N

La CUP de Reus, a través del seu conseller a l’empresa Reus Transport Xavier Angelergues, va presentar una instància ahir a la presidenta Alícia Alegret, per tal que s’ampliï aquest diumenge la freqüència dels autobusos municipals que paren a l’IES Domènech i Montaner i Horticultura, que seran centres de votació en la consulta d’aquest diumenge. La resposta negativa de la presidenta de l’empresa es basa en que la “celebració està suspesa”.

Es dóna la situació que tant per anar a un institut com a l’altre, només hi ha previst dos viatges en tot el diumenge. Pel que fa l’IES Domènech i Montaner, només hi ha un autobús a les 9:55h i un altre a les 12:35h, mentre que pel que fa a l’IES Horticultura, només n’hi ha un a les 7:44h i a les 14:09h.

Tenint en compte la llunyania d’aquests dos centres del nucli urbà i les característiques dels carrers properes, les dificultats d’accés a aquests instituts és manifesta. Per aquest motiu, la CUP va emplaçar l’empresa a augmentar les freqüències, per tal de garantir la mobilitat de la ciutadania.

Tanmateix, la resposta d’Alicia Alegret a Angelergues ha estat la següent:

“Com bé sabrà, aquest matí el Tribuna Constitucional ha suspès la celebració del procés participatiu al qual vostè fa referència, per la qual cosa Reus Transport no reforçarà de forma extraordinària els seus efectius per a una consulta, la celebració de la qual està suspesa, tal i com vostè sol·licita.”

Angelergues recorda “que és una obligació de l’Ajuntament garantir la mobilitat de les persones dins del nucli urbà i, que per tant, la senyora Alegret hauria d’estar a l’alçada de les circumstàncies, per molt que no li agradi que els reusencs i reusenques anem aquest diumenge a votar massivament sobre el futur del nostre poble”.

Per altra banda, David Vidal també ha denunciat que més enllà de “les 7 tristes cartelleres instal·lades a la ciutat, l’Ajuntament encara no ens ha respost tots els requeriments que vam formular-li en relació a la celebració de la consulta d’aquest diumenge”.

És per això, que tant Angelergues com Vidal, han dit que “davant l’actitud passiva de Pellicer i l’actitud antidemocràtica d’Alegret és important omplir les urnes aquest diumenge i posem a disposició de les persones que ho necessitin transport per poder accedir als centres de votació”. El telèfon habilitat a tal efecte és el 628 015 298.

Tags: ,