La CUP de Reus insta Pellicer a ser proactiu en la consulta del 9N

La CUP de Reus, igual com ja s’ha fet des de la campanya “Ara és l’hora!”, ha registrat aquest matí una instància a l’Ajuntament de Reus, instant a l’alcalde de la ciutat Carles Pellicer, ha implementar un seguit de propostes per tal de facilitar la participació de la ciutadania de Reus en la consulta del proper diumenge 9 de Novembre.

Davant la proximitat de la consulta del 9 de Novembre i veient l’actitud passiva de l’Ajuntament de Reus, en contraposició a la majoria d’ajuntaments catalans, la Candidatura d’Unitat Popular ha registrat aquest matí a l’Ajuntament de Reus, una instància adreçada a l’alcalde Carles Pellicer, amb un seguit de propostes per fomentar la participació dels reusencs i reusenques aquest diumenge.

Les propostes són: la instal·lació de cartelleres a la via pública perquè les entitats de la ciutat i partits polítics puguin fer difusió de la consulta; un servei d’autobús especial per a facilitar l’accés de la ciutadania als centres de participació, especialment per aquells instituts més llunyans com ara l’IES Horticultura; la instal·lació d’ordinadors amb connexió a internet al hall de l’Ajuntament de Reus i als centres cívics de la ciutat, per tal que la ciutadania pugui consultar el web participa2014.cat; l’enganxada de cartells informatius a la via pública perquè la ciutadania sàpiga quin és el centre on s’ha d’adreçar el proper diumenge per poder participar; i un ban municipal, d’acord amb les mocions aprovades al Ple de l’Ajuntament, en que s’insti a la ciutadania de Reus a participar en la consulta del 9 de Novembre.

El regidor de la CUP David Vidal ha denunciat que “aquestes propostes ja s’estan portant a la pràctica des de fa dies a la majoria de pobles i ciutats catalanes, mentre a la nostra ciutat, l’alcalde opta per una posició passiva”.

En aquest sentit, ha destacat que “la única presència pública en les darreres setmanes de l’alcalde en relació a la consulta, va ser en motiu de l’enganxada d’un cartell de Convergència per fins purament electoralistes, mentre que la ciutadania té molts dubte sobre com ho haurà de fer el proper diumenge per poder votar i no sap on adreçar-se”.

El regidor també ha recordat que les mocions aprovades al Ple “no han estat només per fer-se una foto i, que ara toca posar-les a la pràctica i comprometre’s amb la consulta d’aquest diumenge, encara que l’alcalde ja faci tard, tenint present que les entitats i partits de la ciutat ja portem setmanes fent difusió entre la ciutadania de la consulta”.

Per últim, Vidal ha comentat que “des de la CUP, igual com moltes entitats de la ciutat, continuarem aquesta setmana treballant a peu de carrer perquè el dia 9 de Novembre tots els reusencs i reusenques que vulguin votar tinguin tota la informació per fer-ho”. I, ha convidat a tota la ciutadania a participar en l’acte de final de campanya que se celebrarà aquest divendres a les 8 del vespre a la Palma, i que comptarà amb la presència del diputat de la CUP-AE David Fernàndez i l’economista Josep Manel Busqueta, entre d’altres.

Tags: ,