Paraules per la Pau denuncia el pressupost militar

2 novembre 2014
12:00to14:00

El dia 2 de novembre celebrarem el Paraules per la Pau, la concentració que cada primer diumenge de mes convoca la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau per dir no a l’atracament de vaixells de guerra al port de la ciutat i a les estructures militars al món, a partir d’activitats que afirmen la vida i generen espais de pau i art amb el suport d’artistes locals.

Aquest diumenge, parlarem de l’estafa del pressupost de Defensa de l’Estat espanyol per al 2015, que, segons dades del Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs, comportarà el pagament de 1.000 milions d’euros als Programes Especials d’Armament (PEAS) i la inversió de 727 milions en I+D militar. Unes xifres que contrasten amb el fet que la inversió pública destinada a incentivar l’ocupació i al manteniment dels serveis socials bàsics, que és el que contribuiria a garantir una veritable seguretat, s’ha vist progressivament i dràsticament reduïda des del començament de la crisi l’any 2008.

Durant l’acte ens acompanyarà l’Associació de Swing de Tarragona, TGNswing, que ens farà moure, riure i passar-ho bé amb un dels seus ‘clandestins’, les trobades de ball amb què els seus membres ocupen regularment i per sorpresa un espai de la ciutat a ritme de lindy hop.