La CNT fa una cercavila per Roda de Berà denunciant l’acomiadament d’un treballador al geriàtric Mirador

La residència de tercera edat Mirador Berà va acomiadar a un treballador, concretament al Fisioterapeuta que duia pràcticament cinc anys treballant a l’empresa, després de reivindicar el compliment dels drets laborals de les treballadores del centre i també demanar que se solucionessin les deficiències en l’atenció i el servei a les persones residents, instant el cessament de les irregularitats que la Generalitat ja ha detectat i sancionat en reiterades ocasions.

Per si fos poca cosa, el treballador fou acomiadat quan estava de baixa mèdica, i sense que l’empresa li oferís els dies que marca el conveni col·lectiu per presentar al·legacions, amb la conseqüent indefensió per la seva part.

Tot i així, l’empresa, amb l’única finalitat d’estalviar-se indemnització corresponent, li ha redactat un acomiadament disciplinari amb motius totalment infundats, i que per tant no pot acreditar.

Queda clar que aquest acomiadament es una represalia a les reclamacions efectuades pel treballador qui solament va voler regularitzar un seguit de situacions, preocupat també per la salut i el tracte cap a les persones residents.

Per aquest motiu i paral·lelament a la corresponent demanda judicial per acomiadament, el passat 19 de Juny la CNT de Tarragona va acudir a les portes de la residència Mirador de Barà a realitzar un piquet informatiu.

Inevitablement per a l’empresa es van repartir informació dels fets a diverses famílies que venien de visita i que a més a més es fes ressò dels fets repartint octavetes a les persones vianants de la població, mostrant a tothom la seva solidaritat amb el cas i unint-se a la campanya de suport al treballador acomiadat.

A l’octubre, COMADENGALL S.A. i STS Grup acomiaden un altre treballador

Acusades pel Sindicat d’Oficis Varis de Tarragona de la CNT, d’assetjament laboral i tenint en compte que acomiaden a un treballador de baixa per depressió, reprimit durament per organitzar una secció sindical i plantejar reivindicacions a l’empresa i a la Generalitat per corresponsabilitat en ineficiència de l’empresariat català, inclusives una institució del govern català.

Actualment el treballador de baixa per ansietat i depressió, després de rebre amenaces de mor per part de la Direcció de l’empresa i tenint testimoni gravat dels fets i en conseqüència a les sistemàtiques infraccions al Conveni Col·lectiu, Ràtios de Personal, Torns i Calendari Anual, Deficiències en Materials de Treball Bàsics, Mala Gestió i inclusives faltes en atenció i cures per amb les Persones Usuàries. La Direcció a més a més ha estat contradient indicacions de l’Equip Interdisciplinar i negant-se a assistir i eludint les Reunions d’Equip Obligatòries per Norma Laboral.

A les actes de les reunions es pot observar com en quatre anys la Direcció ha assistit en molt contades ocasions a les esmentades reunions. Negant-se a reunir-se amb males paraules amb les persones en plantilla per esclarir rumors arran la retirada de l’Acreditació per part de la Generalitat, a causa de la mala gestió.

L’empresa ha realitzat una subrogació per amb un altra empresa STS Grup, clarament per eludir capitals i responsabilitats.

Tota la societat deuríem agrair que les persones treballadores del centre assembleariament decidiren empoderar-se i exigir per escrit a l’empresa que establira millores i acabessin les deficiències, així com la possibilitat d’establir un diàleg des d’una organització horitzontal i solidaria que representa la veu de les treballadores en benefici de la gent gran i les seves famílies. A la qual cosa l’empresa respon amb negatives i mals modals (de la qual cosa també es té gravació), fins arribar la tensió al punt de les amenaces de mort, que tracten de silenciar mitjançant acomiadaments improcedents i nuls

Per eludir responsabilitat COMADENGALL SA ha subrogat amb STS GRUP, i ha acomiadat al company de la CNT pendent d’un procés de seguiment de la seva malaltia amb el corresponent servei de Salut Mental, Mútua de l’Empresa (Activa Mútua) i Atenció Primària de Salut, havent iniciat fa poc temps tractament amb antidepressius.

Depressió clarament ocasionada pels fets i les tensions que ha tingut que suportar el treballador, al qual pretenen acomiadar quan clarament és improcedent i nul el seu acomiadament.

L’empresa coneixedora de que a la plantilla hi ha certa afiliació al Sindicat CNT, censura i trenca informació i documents de la CNT que periòdicament les companyes van penjant i fets dels quals es tenen dades gràfiques en fotografia.

Clara prova de com els Serveis per a la Gent Gran a Catalunya vulneren els drets fonamentals, i la Llei de la Dependència, i com l’empresariat català, vulnera drets laborals sistemàticament i amb total impunitat. Vulnerant així principis fonamentals de tota la classe treballadora.

Les companyes de la Secció Sindical de la CNT a la Residència Assistida Mirador de Barà, han sigut un clar exemple de lluita obrera unida i per tant mereixen tot el respecte per voler forçar un canvi de rumb a una entitat geriàtrica que pot funcionar molt millor i que ha estat fins al moment molt llunyana d’un bon funcionament i una bona gestió. Per tant denuncien, han denunciat i denunciaran qualsevol situació de vulneració de drets i qualsevol mala praxis al centre de treball i vetllaran per les Persones Usuàries si l’empresa no ho fa com deuria, cap empresa té la legitimitat per a privar dels drets sindicals bàsics i vulnerar la LOLS, Llei Orgànica de Llibertat Sindical, l’acomiadament és un clar exemple d’intent de desmembrament a la classe treballadora per a mantenir el poder i esprémer un recurs assistencial merament per obtenir un benefici econòmic desmesurat que li aporta la Generalitat de Catalunya dels Pressupostos Generals de l’Estat.

Despertem! Hi ha que plantar-los cara, als carrers i als jutjats on hi ha una demanda per amenaces de mort i d’altra per vulneració de drets laborals, així com per l’acomiadament que pretenen aplicar sense cap dret.

Durant l’estiu l’empresa ha estat negociant la subrogació amb STS GRUP, sense reconèixer la Secció Sindical, cosa de la qual també es té una gravació a la qual la Gerència afirma que mai reconeixerà una Secció Sindical que no vingui d’unes eleccions sindicals, a més de parlar en un to agressiu i opressor. Opressió a les treballadores i cal dir-ho també cap a les Persones Usuàries metòdicament.