La CUP de Reus inicia la campanya pel Sí Sí pel 9N

La CUP ha presentat aquesta tarda en roda de premsa el posicionament de l’organització front la Consulta del 9 de Novembre i els actes organitzats a la ciutat, per tal de realitzar campanya a favor del Sí Sí. Aquest dissabte mateix al vespre al Mercadal i el divendres 7 de novembre a la Palma, organitzaran dos actes que més enllà de la consulta, plantegen la independència com un procés constituent que permeti crear un nou model de societat als interessos de les classes populars.

Tal i com ja va fer ahir al Parlament de Catalunya el diputat de la CUP Quim Arrufat, el portaveu de la CUP de Reus Edgar Fernández ha anunciat que «davant del tacticisme i electoralisme del partits proconsulta, la CUP abandona les negociacions de despatx i posa tots els seus esforços en fer del 9N una jornada de desafiament definitiu a l’Estat espanyol i una demostració de força democràtica i desobedient».

Per aquest motiu, Fernández ha explicat que els militants de la CUP de Reus s’han apuntat de voluntaris per fer possible la consulta «i per garantir que ningú tingui problemes a l’hora d’exercir el seu dret a vot, així com per posar-nos a disposició del que faci falta per garantir l’èxit de la convocatòria».

Però, no sols es limitaran a col·laborar amb les institucions per fer possible la consulta, sinó que com a CUP, i conjuntament amb d’altres organitzacions i entitats, començaran des d’avui mateix a realitzar campanya de mobilització i conscienciació.

Mariona Quadrada, ha destacat que «aquesta mobilització no sols servirà per dir que el 9 de Novembre hem de votar Sí Sí, sinó que plantejarem un procés constituent que permeti trencar amb l’status quo actual, i crei unes noves estructures d’Estat al servei dels interessos de la ciutadania».

En aquest sentit, Quadrada ha explicat que més enllà dels actes de campanya diaris al carrer, la CUP de Reus ha organitzat dos actes públics per plantejar aquest debat polític.

El primer, es realitzarà aquest dissabte a 2/4 de 9 del vespre a la plaça del Mercadal, i comptarà amb la participació de la coordinadora del grup parlamentari de la CUP, Anna Gabriel, amb el membre de la Crida per Sabadell i del Seminari d’Economia Crítica Taifa, Pau Llonch, i amb el membre de la CUP de Tarragona i de la CGT, Jordi Martí.

El segon, serà el de tancament de campanya, que es realitzarà el divendres 7 de novembre a les 8 del vespre a la Sala Polivalent de La Palma, i comptarà amb la participació de la portaveu de la CUP de Reus, Marta Llorens, la membre de la campanya Som Països Catalans, Maria Plana, el membre de la CUP i del Seminari d’Economia Crítica Taifa, Josep Manel Busqueta, i el diputat de la CUP al Parlament, David Fernàndez. En acabar, hi haurà sopar popular i una festa prèvia al dia de reflexió.