Vint mesos de silenci davant les denuncies de desaparició de centenars de gossos i gats del centre Servei i Mascota Domingo

“L’associació animalista LIBERA! vàrem denunciar, per escrit, el mes de febrer de 2013 davant els Serveis Territorials de Tarragona del Departament d’Agricultura, les presumptes irregularitats en la gestió dels gossos capturats i/o recollits per l’empresa «Servei i Mascota Domingo» de Vilallonga del Camp.

Des de Libera! volem recordar que “Servei i Mascota Domingo”, empresa encarregadade la recollida i acollida dels animals abandonats i perduts a l’Alt Camp, Baix Camp (menys els municipis de Reus i Riudecanyes) i part de la Conca de Barberà, va rebre l’any 2013 més de 70.000 euros provinents dels diners públics per poder realitzar la seva tasca.

Que les ciutadanes i ciutadans financem una gossera que ha sacrificat 2.700 animals en un període de 1.095 dies (tres anys), 2.100 reconeguts pel propietari del centre i 573 “desapareguts” dels que no existeix registre de sortida, i per tant, no ha invertit tots aquests diners en el manteniment dels animals recollits.

Que en aquest escrit es denunciava que mentre a l’any 2012 s’havien capturat 439 gossos i 194 gats, la mitjana gairebé habitual d’animals al centre durant aquest període va ser de 225 gossos i 20 gats, aquestes dades van fer concloure unes presumptes irregularitats que van ser investigades pels agenst rurals. El resultat d’aquesta investigació està en mans del jutjat.

Avui, gairebé a vint mesos de la nostra petició, no hem rebut cap resposta del Departament d’Agricultura a la nostra petició. El centre resta obert i tot continua igual, fins al punt que el Consell Comarcal de l’Alt Camp, no fent cas de les denuncies, ha renovat per tres anys el conveni per la recollida d’animals amb aquest empresa.

Des de LIBERA!, ens preguntem perquè tanta tolerància amb aquesta empresa, perquè tanta indiferència davant la presumpta desaparició d’aquests animals, i perquè no existeix un control per part de les administracions competents.

És per tot això que demanem que es clausuri el centre i que se’ns respongui en temps i forma sobre aquestes implicacions”.