La PAH de Reus es nega a declarar als jutjats

Avui han estat citades a declarar als Jutjats de Reus quatre persones que viuen al pis que la PAH de Reus va ocupar fa uns mesos al Barri Fortuny. El proper 29 de novembre, dos activistes de la PAH també hi hauran d’anar. Tanmateix, les quatre persones citades avui s’han negat a declarar, ja que en la citació que han rebut no consta quina és la persona física o jurídica que ha presentat la denúncia.

Una vintena d’activistes de la PAH han acompanyat a quatre de les persones que viuen al pis que la Plataforma va ocupar al Barri Fortuny de Reus, que han estat citades avui als Jutjats per declarar. En accedir a l’interior dels jutjats s’ha viscut algun moment de tensió, quan un agent de seguretat privada ha intentat prendre la pancarta que han desplegat.

Tot i això, tots i totes les activistes de la PAH han pogut acompanyar les quatre persones encausades fins a la sala on havien de declarar. I, la presència posterior de tres agents de paisà i dos cotxes dels Mossos d’Esquadra no ha anat a més.

Les quatre persones citades a declarar s’han negat a fer-ho, ja que desconeixien el motiu de la citació, així com la persona física o jurídica que ha presentat la denúncia. Cal recordar, que el pis ocupat per la PAH de Reus és propietat del SAREB, l’anomenat “banc dolent”.

A part d’aquestes quatre persones residents, el proper 29 de novembre, dos activistes de la PAH de Reus també han estat citades a declarar, i se suposa, que per la mateixa causa.