La CUP inicia un procés participatiu per capgirar Reus

La CUP ha presentat aquesta tarda en roda de premsa el procés participatiu “Entre totes tot! Capgirem Reus” que al llarg dels propers mesos es materialitzarà en la realització de diferents assemblees obertes, per definir una proposta de programa electoral en vistes a les eleccions municipals del maig de 2015.

Igual com ja va fer fa quatre anys, la CUP inicia un procés de participació ciutadana de debat i proposició, amb l’objectiu de definir el model de ciutat que volen construir i materialitzar-lo en la proposta de programa electoral que defensarà la CUP a les eleccions municipals de maig de 2015.

Aquest procés es dividirà en diferents sessions de debat temàtiques, obertes a la participació de tothom qui ho vulgui. A partir del treball realitzat pel grup de persones que participi en cadascuna d’aquestes sessions, es realitzarà un esborrany de programa que s’haurà de sotmetre a votació en una assemblea oberta que es realitzarà aproximadament al març o abril de 2015.

David Vidal, regidor de la CUP a l’Ajuntament de Reus, serà l’encarregat de presentar i moderar la primera d’aquestes trobades. Serà aquest dijous 16 d’octubre a les 8 del vespre al Casal de la Dona i el debat girarà entorn a la participació ciutadana i la transparència.

Vidal ha recalcat que “l’elecció d’aquest tema per iniciar el procés es deu al fet que aquesta va ser la nostra principal aposta política fa quatre anys davant l’opacitat que crèiem que hi havia a l’Ajuntament i a INNOVA, i després d’aquest mandat, els nostres coneixements ens refermen en la necessitat d’aprofundir en aquesta qüestió en la nostra tasca dins la institució”. També ha destacat que “a set mesos del final del mandat el grup municipal de la CUP haurà complert amb la presentació d’un 85% aproximat de les propostes que contemplava el programa electoral de 2011-2015”.

Les sessions de debat s’allargaran fins al 4 de desembre i es realitzaran cada dijous a les 8 del vespre al Casal de la Dona. Entre d’altres temes, es debatrà sobre model econòmic de ciutat i hisenda, urbanisme, habitatge, serveis públics, drets socials… Bartomeu Castellano, portaveu de la comissió del procés, ha destacat que “convidem a tota la ciutadania a participar en aquestes trobades i, no sols això, sinó que pretenem que s’involucrin en comissions temàtiques que treballaran les conclusions d’aquestes assemblees per tal d’elaborar un esborrany de proposta de programa que es debatrà de nou en la segona ronda de trobades”.

Aquesta segona ronda de debats està prevista des del 15 de gener fins al 5 de març, també cada dijous a les 8 del vespre al Casal de la Dona. La intenció de la CUP és que les persones que s’apuntin a participar en aquest procés aprofitin tots aquests mesos per elaborar una proposta de programa que serveixi per “capgirar l’actual model d’Ajuntament i de ciutat”, ha destacat Castellano.

En aquest web es pot trobar tota la programació de les sessions, i a mesura que aquestes avancin, s’aniran creant espais virtuals per poder participar en la confecció del programa electoral.