Instituts i facultats reusenques en vaga pel 9N

Avui al migdia dos-cents estudiants de secundària dels instituts de la capital del Baix Camp s’han concentrat a la porta de l’Ajuntament de Reus, en el marc de la convocatòria de Vaga de 48 hores a la CAC. El SEPC ha estat qui ha realitzat la convocatòria, a la qual s’hi han sumat d’altres col·lectius com Arran i l’ANJI i estudiants a títol individual.

En acabar la concentració, s’ha realitzat una assemblea oberta, en la qual s’ha parlat sobre el paper del jovent, i concretament dels i les estudiants , per tal de garantir la celebració de la consulta el proper 9 de Novembre. A més, als diferents instituts de la ciutat s’han penjat pancartes reivindicatives.

Però, el més destacable de la jornada d’avui, és que per primer cop els i les estudiants universitàries també s’han sumat a la convocatòria de vaga. Un fet insòlit, ja que mai els i les universitàries havien participat en cap convocatòria estudiantil. En concret, al Campus de Bellisens, s’ha realitzat una assemblea oberta i s’ha realitzat un mural reivindicatiu.

Tanmateix, la coincidència d’horaris ha provocat que els i les estudiants universitàries no s’hagin sumat a la concentració realitzada per les estudiants de secundària al Mercadal.