Reus crida a la desobediència

Milers de reusencs i reusenques s’han concentrat aquest vespre a la plaça del Mercadal per exigir el manteniment de la consulta prevista pel proper 9 de novembre i rebutjar la suspensió del Tribunal Constitucional d’ahir. Abans de començar l’acte, davant la presència solitària al balcó de l’Ajuntament de l’alcalde Carles Pellicer, el Mercadal ha arrencat a cridar: “Pellicer, trenca amb el PP!”, el que ha provocat que el batlle abandonés el balcó.

Després d’aquesta anècdota que ja s’ha repetit en diferents ocasions darrerament, els Xiquets de Reus han descarregat dos pilars de quatre, les enxanetes dels quals han desplegat dues estelades, arrencant els aplaudiments del nombrós públic. Dos joves, han llegit el manifest de la campanya “Ara és l’hora!” i un grup de grallers ha interpretat Els Segadors, el qual ha finalitzat amb un crit de “Visca la terra!” per la megafonia de la plaça.

Tanmateix, l’acte l’ha clos un mestre reusenc nat a Gandia (la Safor). Aquest, ha recordat que el dia d’avui és l’inici d’una llarga lluita que té com a primera etapa la consulta del 9N, i que només acabarà quan tots els territoris dels Països Catalans assoleixin la seva llibertat.

Al llarg de l’acte s’ha cridat reiteradament “IN-INDE-INDEPENDÈNCIA” i “Visca la Terra!”, així com també “Sense València no hi ha independència” i “Ni França, ni Espanya, Països Catalans!”. També s’han pogut veure nombrosos rètols amb el lema “9N: referèndum TANT SÍ COM NO, DESOBEDIÈNCIA!” que s’han sumat al color groc de les samarretes que lluïen la majoria dels assistents.