La suspensió de la consulta anima a la mobilització popular

30 setembre 2014
19:00

Aquest dilluns al vespre el Tribunal Constitucional es reunia per tractar el recurs interposat pel govern espanyol a la llei de consultes i al decret de la consulta no refrendària del 9 de novembre. Tot just conèixer-se ja la reunió, el comitè de campanya “Desobeïm” ha fet efectiva la convocatòria davant de tots els ajuntaments a les set del vespre, just mitja hora més tard de l’inici de la trobada entre els jutges. S’hi han sumat una vintena de poblacions, amb una assistència més aviat minsa donat que a penes han passat tres hores des que s’ha començat a difondre. A Barcelona, vingudes des dels barris, unes quatre-centes persones han acabat concentrant-se davant la Delegació del Govern espanyol cridant a la desobediència. Pel que fa al Camp, l’única població que s’hi ha sumat ha estat Tarragona, on una quarantena de persones han fet acte de presència per tornar-se a trobar l’endemà, quan l’ANC i Òmnium convoquen, aquest cop sí, l’inici de la campanya pel “Sí” a la independència i a la consulta del 9 de novembre.

Les estudiants faran vaga el 7 i 8 d’octubre

Els principals sindicats estudiantils de la CAC han convocat, tal com havien promès, la primera vaga del curs en motiu de la suspensió del decret. Serà el proper 7 i 8 d’octubre i aquest dijous ja tiraran endavant una jornada de lluita amb l’objectiu de pressionar perquè la consulta s’acabi fent, estenent la idea de la desobediència al sector educatiu.