Canvi de rumb al nou POUM de la Canonja

Ahir el Ple de l’Ajuntament de la Canonja va aprovar inicialment el nou POUM del municipi. Aquest nou planejament suposa un clar canvi de rumb en les polítiques de creixement, construcció desmesurada i incentius a l’especulació que fins ara s’havien plantejat al consistori.

Des de la CUP de la Canonja celebren que es limiti el creixement del poble fins als 7.500 habitants per l’any 2026, però volen fer constar que el mateix Ple de l’Ajuntament que ahir aprovava això, fa escassament cinc anys es mostrava a favor de construir una Àrea Residencial Estratègica (ARE) de 1.416 habitatges per salvar els mobles a les constructores, que hagués suposat un increment de 4.100 habitants, això sumat als pisos que ja s’estaven construint a la Canonja, hagués implicat arribar als 11.000 habitants l’any 2024.

Valoren positivament aquesta decisió sensata, que diferents entitats i organitzacions polítiques com la CUP ja van recomanar fa cinc anys, quan tothom aplaudia la bombolla immobiliària que finalment els hi ha esclatat a la cara amb total estupefacció.

Ara, en el període d’informació pública i al·legacions, serà el moment per revisar a fons aquest nou POUM, i des de la CUP vetllaran per obrir un debat ciutadà profund sobre el futur urbanístic de la Canonja.