Comunicat de dissolució del nucli de la CUP de Cambrils

“Des del nucli de la CUP de Cambrils volem comunicar la nostra dissolució momentània degut a diferents circumstàncies. Tot i així, els integrants no deixarem de treballar al sí de l’esquerra independentista sinó que continuarem teixint alternatives tan des de l’assemblea d’Arran com des del projecte de Casal Popular de Cambrils.

La Candidatura d’Unitat Popular no funciona com els partits polítics tradicionals que creixen a base de sucursals locals que s’aprofiten de l’èxit institucional que aquest hagi pogut tenir en unes determinades eleccions. La CUP ha estat i ha de continuar sent l’eina d’expressió institucional d’una esquerra independentista i d’un moviment anticapitalista en general, arrelat a un poble o ciutat. Així doncs, ens reafirmem en la idea de que el projecte de l’esquerra independentista va molt més enllà d’aconseguir un cert número de regidors i sabem que l’èxit d’un autèntic moviment revolucionari és començar a despertar consciències de la base. Per aquest motiu centrarem els nostres esforços en impulsar un espai alliberat al nostre poble, el Casal Popular, des d’on començar a teixir la Unitat Popular i fer créixer la llavor de l’autèntic poder popular basat en l’organització i la independència a les institucions.

No tenim pressa i no volem començar la casa per la teulada. Per nosaltres la política no es basa simplement en votar cada 4 anys sinó que apostem per l’autoorganització popular en assemblees de veïns, de treball, de dones, de joves… És un camí llarg i sens dubte complicat però entenem, com deia Joan Fuster, que tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres. Ja hem començat i continuarem entestades en construir un moviment popular des de la base que tard o d’hora i quan estigui consolidat haurà de fer el salt a les institucions.

No marxarem, continuarem més actives que mai. No marxem perquè entenem que directa o indirectament des de que l’esquerra independentista ha començat a treballar a Cambrils han sorgit diferents expressions de rebuig a la política d’ajustos, retallades i escarni a les classes populars que practica el nostre consistori. Continuarem assenyalant els culpables, teixint sinergies i fent política d’arrel, de base. Des de les cambrilenques i per a les cambrilenques.

Fins aconseguir que persones lliures en un Cambrils lliure visquin en uns Països Catalans independents, socialistes i feministes”.

Tags: ,