Marçà, suport unànime a la Llei de consultes. S’acaba la por. Som a on anàvem

Marçà ha aprovat avui, tal com faran 666 municipis catalans com a mínim, donar suport a la Llei de consultes que va aprovar el Parlament catalunyès i que prohibirà el Tribunal Constitucional en el moment en què el president de la Generalitat de Catalunya convoqui la consulta del 9N.

Tenim l’escenari que volíem. L’absoluta majoria del poble demanant votar i l’Estat negant aquest dret bàsic. Si davant d’això no desobeïm i votem estarem assistint al frau més gran comès en democràcia com a mínim des de l’acabament de l’anterior dictadura, la franquista. Si el tros d’estructura d’estat que és l a Generalitat no trenca la baralla de les normes estatals espanyoles i assumeix que la legitimitat ara és la del poble catalunyès que ha decidit votar per veure si la majoria vol mantenir-se en aquest Estat espanyol o anar-se’n a fer-ne un altre que coincideixi amb el tros de territori que és la Comunitat Autònoma Catalunyesa.

La tria és clara i he mantingut que l’actual Govern de les quatre províncies, amb Mas al capdavant, no farà el pas de desobeir i inventarà alguna altra forma per no donar la veu al poble. Ara bé, també podria estar equivocat i que el referèndum es fes sense tenir el Govern de la Generalitat en contra. Perquè si Mas no fa el referèndum, aleshores des de baix, des del poble, tindrem també la possibilitat de fer-lo i en aquest cas, sense Mas i sense la Generalitat. La democràcia no depèn de cap govern, ni tan sols del que alguns qualifiquen de “nostre”. Aquest poble és capaç d’això i de molt més, perquè no és ni ha estat ni vol ser esclau de ningú. I per no ser-ho cal exercir la sobirania. Podem fer-ho i no dependre de ningú. Només cal que no tinguem por. I alguns, moltes, moltíssims, ja no en tenim.

Jordi Martí Font, filòleg i professor de Llengua i Literatura, membre de la CGT, del CIP, de l’Ateneu Llibertari Alomà i de la CUP de Tarragona