Detenen a La Canonja un neonazi relacionat amb l’agressió a la sala Stroika de Manresa

Amb aquesta detenció ja són divuit les persones detingudes amb relació a aquest cas, que els investigadors donen per tancat definitivament. Fruit de la investigació els Mossos van desarticular un grup criminal neonazi per l’agressió a un grup de joves a la sala Stroika de Manresa

Agents dels Mossos van detenir dimecres un home, veí de la Canonja, que presumptament va participar en les agressions que un grup de persones vinculades a un grup criminal neonazi van realitzar a usuaris d’una sala musical Stroika de Manresa, el 23 de març de 2012. Els fets van passar quan, dues hores abans d’un concert de caire antifeixista que s’havia de celebrar en aquest recinte, un nombrós grup de joves van agredir amb contundència a d’altres nois que hi volien assistir. Com a conseqüència de l’agressió un jove va resultar ferit d’extrema gravetat i tres més amb lesions de consideració.

Els Mossos van iniciar una llarga i complexa investigació que va finalitzar amb la detenció de disset persones, entre el juny i el juliol de 2012. Els arrestats formaven part d’un grup criminal neonazi que tenia com a finalitat donar a conèixer la seva ideologia a partir de l’ús de la violència. Deu dels seus integrants compleixen condemna per aquests fets, després de la sentència que va emetre l’Audiència Provincial de Barcelona arran del judici celebrat el juny de 2014.

De la investigació va quedar pendent la identificació d’un dels participants en l’agressió. La identificació i posterior detenció d’aquesta persona ha estat possible a partir de les dades aportades per una altra investigació que ha dut a terme la Divisió d’Investigació Criminal, relacionada amb delictes d’extorsió, lesions, robatori amb violència i pertinença a grups criminals dels quals formaven part les persones detingudes del grup autor de les agressions de la sala Stroika.

Arran de la detenció s’ha fet un escorcoll del domicili del detingut i els policies han localitzat material relacionat amb els fets investigats.