“Estem vivint un moment històric i l’Ajuntament ha de ser conseqüent”

Així de contundent s’ha mostrat el portaveu de la CUP David Vidal, en la roda de premsa realitzada aquest matí a l’Ajuntament de Reus, per valorar la Diada de l’11 de Setembre i el procés iniciat cap a la consulta del 9 de Novembre. Vidal ha emplaçat de nou a CiU a trencar el pacte de govern amb el PP i a emplaçat a iniciar un moviment ciutadà que garanteixi poder realitzar la consulta a la ciutat del proper 9 de Novembre.

Vidal ha criticat el paper de Carles Pellicer, que per una banda es va reuní amb l’AMI mentre que quan la CUP va presentar –en nom de 61 entitats de Reus- la moció perquè l’Ajuntament s’hi adherís va fer tot el possible per evitar-ho i així ho va aconseguir. A més, li ha retret que durant l’11 de Setembre sortís a rebre a ANC i Òmnium mentre que també evità penjar l’estelada a l’Ajuntament, tal i com demanaven aquests dos col·lectius entre d’altres.

No sols s’ha quedat aquí, sinó que ha qüestionat la legitimitat de la representativitat institucional a la ciutat, quan la gran majoria de la població és partidària de la consulta i la majoria de regidors i regidores estan votant en contra de totes les mocions, que ha presentat la CUP al Ple per tal de promoure el procés sobiranista a la ciutat i al realització de la consulta democràtica.

Vidal ha recalcat que tant CiU com a ARA Reus han criticat constantment que “presentéssim mocions al Ple de l’Ajuntament per parlar d’aquest tema, però després d’aquesta Diada i amb la consulta a la vista, és el moment que els partits polítics de la ciutat es posicionin clarament perquè la ciutadania sàpiga quin grau de responsabilitat assumeix cadascú davant el mandat popular perquè se celebri la consulta”. A tal efecte, Vidal ha convidat a tots els partits polítics –tant els que estan a l’Ajuntament com els que no- a du a terme un debat públic sobre el procés i la consulta.

També ha instat a CiU a trencar el pacte de govern amb el PP, ja que “després que hagi quedat demostrat que el pacte de gestió no s’aguanta per enlloc i, que a mesura que s’apropa la consulta, encara té menys sentit que un partit que va en contra de la democràcia estigui manant a la ciutat amb la complicitat dels qui a Barcelona diuen que volen donar la veu al poble”.

No sols això, sinó que ha acusat al PP d’anar escampant mentides pels barris de la ciutat sobre les conseqüències d’una victòria del Sí a la consulta del 9 de Novembre. Per altra banda, també anunciat que des de l’Assemblea de la CUP de Reus iniciaran una roda de contactes amb agents socials de la ciutat, per tal de “plantejar la necessitat de construir un moviment ciutadà que aglutini a totes les persones i entitats de la ciutat partidàries de la consulta del 9 de Novembre, per tal que aquesta es pugui realitzar a la ciutat independentment del que prohibeixi Madrid o decideix el govern de CiU i PP que ens mana”.

Per últim, Vidal ha explicat que “estem vivint un moment històric i cal ser conseqüents, per això més enllà de sigles i estratègies partidistes (en les qual mai hem volgut participar) ara és l’hora d’activar a la ciutadania perquè no us produeixi un cop més un pacte entre elits que representi una nova traïció als anhels de la ciutadania, com va ser la Constitució de 1978 o l’Estatut que tant PSOE com CiU van descafeïnar i el Tribunal Constitucional va sentenciar a mort”.

Tags: ,