Tarragona antifeixista davant la manifestació espanyolista de l’11 de setembre

El comitè de la campanya “Tarragona Antifeixista”, integrat dins del Bloc Anticapitalista, considerem el següent davant la manifestació convocada a Tarragona per Societat Civil Catalana aquest 11 de setembre:

-    Aquesta manifestació és un aixopluc perfecte per a grups espanyolistes d’extrema dreta. Soberanía y Libertad (SyL), una escissió del partit nazi Moviment Social Republicà (MSR), liderat per Juan Antonio Llopart, està convocant a aquesta manifestació. Cal tenir en compte que MSR s’està escampant amb tota normalitat i sense cap impediment judicial o policial pels barris tarragonins, demanem a les autoritats que no oblidin el que passa, que no permetin que el feixisme s’instauri de nou en la nostra societat.

-    Cal recordar que Alianza Nacional amb altres grups d’extrema dreta convoca una manifestació al Raval de Barcelona el matí de l’11 de setembre i no es descarta que a la tarda puguin aparèixer a Tarragona. Unitat Contra el Racisme i el Feixisme  de Barcelona ha convocat mobilitzacions per tal de que Interior il·legalitzi la marxa feixista del Raval. Alianza Nacional ja ha avisat que “No habrá secesión de Cataluña si no es a base de mucha sangre”. Seria bo evitar que arribés la violència feixista a la nostra ciutat.

-    Donat que els grups espanyolistes i d’extrema dreta han evitat enfrontar-se amb la V de Barcelona i han triat la nostra ciutat on expressar el seu odi, com a ciutadans i ciutadanes no podem confrontar-hi una mobilitazció massiva. Entenem la mobilització espanyolista de Tarragona com una provocació en la que convé no caure. Donat que l’11 de setembre és una jornada del poble català que desitja la seva independència encoratgem la ciutadania a donar suport a les mobilitzacions de caire positiu fent el buit a la manifestació que busca el conflicte. Seria bo que es trobessin una ciutat buida i carregada de missatges de la ciutadania rebutjant el feixisme. Per això animem als veïns i veïnes de Tarragona a que pengin dels seus balcons missatges antifeixistes.

-    D’acord amb els principis d’antiimperialisme i d’autodeterminació dels pobles preferim animar la ciutadania a participar en les manifestacions en favor de les nacions que volen la seva llibertat, en especial la manifestació que hi ha convocada a Reus a les 19.00 a la Plaça Mercadal per l’Esquerra Independentista.

Cap espai públic per a cap grup feixista!
No deixem que fomentin el seu odi pels nostres carrers i els nostres barris!
Unim-nos contra el feixisme!
Franquisme mai més!
No passaran!