Detingut a Tarragona per no plegar una pancarta reivindicativa

La Federació Local de la CGT de Tarragona vol denunciar la detenció arbitrària del company Amaranto per negar-se a recollir una pancarta on denuncia irregularitats en el cobrament de la seva pensió, mentre espera la resolució de la via judicial, durant una protesta que ja dura vàries setmanes, i que realitzava davant del Instituto Nacional de la Seguridad Social, a la Rambla Nova de Tarragona. A les cinc de la tarda ha estat posat en llibertat a la comissaria de Camp Clar i citat per demà al matí a un judici ràpid. Segons ha explicat l’advocada els Mossos imputen al detingut un presumpte delicte de desobediència. En la pancarta que portava s’hi pot llegir el nom d’alguns funcionaris de l’organisme que haurien sigut els denúnciants davant dels Mossos. Els agents han requisat la pancarta per demà portar-la davant del jutge.

Cal remarcar que és la segona vegada que els mossos no li ha deixat exercir el seu dret a la llibertat d’expressió en un nou acte de repressió de les nostres protestes legítimes, tenint en compte no alterava l’ordre públic en cap moment, se l’han endut emmanillat. Trobem contradictori aquest acte de repressió, que passa en un moment en el qual la corrupció política i empresarial campa a plaer per tot el territori, com Pujol, Millet, Fabra….sense que hagi entrat ningú a la presó.

Ja va per llarg

Amaranto  va iniciar la seva lluita el setembre passat per la defensa de la sanitat pública i de qualitat. Després de sis mesos de procés, el darrer uròleg que li van adjudicar va voler que li repetissin les proves. Donat el seu dolor, va demanar una cita a la direcció de l’Hospital Santa Tecla de Tarragona, però no va aconseguir-ho. En aquell moment va llençar-se al terra i tot seguit van avisar els Mossos i el van detindre. A la matinada, un cop lliure i després de fer vaga de fam, va tornar a l’Hospital i de la mateixa manera que el dia anterior va prometre que no en marxaria fins que no li donessin hora. Finalment, la va aconseguir.

 

Tags: ,