La CUP proposarà la creació una comissió de seguiment dels processos judicials

En una roda de premsa realitzada aquest matí a l’Ajuntament de Reus, el portaveu del Grup Municipal de la CUP de Reus ha presentat el contingut d’una de les tres propostes que presentarà la formació en el proper Ple, previst pel divendres 19 de setembre. L’objectiu és que l’Ajuntament creï una comissió de seguiment, en la qual l’advocat Córdoba doni compte de l’actuació de l’Ajuntament en els processos judicials oberts, i per altra, que les persones imputades s’expliquin públicament davant la institució.

En el proper Ple de l’Ajuntament de Reus, el Grup Municipal de la CUP proposarà una moció, per tal de crear una comissió de seguiment dels processos judicials oberts. Segons ha explicat David Vidal “actualment l’Ajuntament és part personada en els processos judicials i des de l’oposició no tenim cap tipus d’informació sobre el paper que aquest hi està jugant”. I, ha remarcat que “hem de tenir clar que Córdoba és l’advocat de l’Ajuntament i no el de PP i CiU, i per tant la seva acció es deu als interessos de la ciutadania”.

Vidal ha denunciat que l’Ajuntament està jugant un paper passiu en tots els processos judicials oberts, quan n’és el principal interessat per tal de resoldre la difícil situació en la que es troba. A més, creu que “la ciutadania ens mereixem que l’Ajuntament prengui un paper actiu i que sapiguem de primera mà que és el que ha succeït durant aquests anys, ja que això és el que ha provocat que siguem un dels ajuntaments més endeutats de l’Estat i que els ciutadans i ciutadanes n’haguem de pagar els plats trencats”.

El regidor també ha comentat que “és necessari que les persones imputades actualment donin explicacions directes a la ciutadania, ja que de forma directa o indirecta, va ser la ciutadania qui les va escollir per gestionar l’Ajuntament”. En aquest sentit, ha destacat el cas de Carles Pellicer i el cobrament de dietes a la FMC, del què no se n’ha parlat de forma pública a la institució. I, també ha remarcat que “diferents imputades ens han fet arribar la seva necessitat de poder donar explicacions per clarificar la situació”.

Vidal ha explicat que la moció té dos objectius a diferent ritme. Per una banda, i amb caràcter urgent, que l’advocat Córdoba expliqui als portaveus dels grups municipals l’estratègia que l’Ajuntament està seguint en tots els processos en els que s’ha personat, i per altra, que es creï una comissió per convidar a les persones imputades a comparèixer públicament per donar explicacions.

Pel que fa a la primera qüestió, Vidal ha denunciat que “ja fa mesos que plantegem en junta de portaveus la compareixença del senyor Córdoba, però el govern municipal ens fa cas omís”. Davant d’aquesta situació, la CUP vol debatre-ho al Ple, per tal que el govern doni explicacions d’aquesta passivitat, així com que es comprometi a assumir un paper més actiu en tot el procés.

Pel que fa a la segona qüestió, el regidor proposa que es creï una comissió similar a les que realitzen al Parlament de Catalunya, tot atenent-se al ROM que permet la creació de comissions especials. D’aquesta manera, les persones que ho acceptessin podrien exposar el seu punt de vista sobre el procés i respondre les preguntes dels diferents portaveus dels grups municipals.

Tags: ,