La CUP creu que l’Ajuntament de Reus podria estar prevaricant amb la qüestió de les cartelleres

La Candidatura d’Unitat Popular de Reus ha realitzat aquest matí una enèsima roda de premsa per denunciar públicament que l’Ajuntament ha imposat una multa de 300€ a cadascun de tres joves de la ciutat per enganxar cartells fora dels espais habilitats, mentre que aquest no està multant a les empreses que fan ús irregular de les cartelleres d’ús exclusiu per a les entitats de la ciutat.

El passat 29 de maig, tres joves que participen en diferents entitats de la ciutat estaven enganxant cartells de la Festa per la Independència que organitzava Òmnium, ANC i el Casal Despertaferro i cartells de la manifestació contra el projecte de BCN World. Quan aquest grup va acabar de penjar els cartells, un dels nois va ser seguit per agents de la Guàrdia Urbana de paisà, els quals el van fer pujar al cotxe i el van retenir a la comissaria, com estableix el protocol de menors d’edat.

Però, com han denunciat els joves, “el que no estableix el protocol de menors és que els agents puguin coaccionar al menor i el puguin interrogar sense la presència dels seus responsables legals”. Segons els joves, abans que els responsables legals del menor arribessin a comissaria, els agents van trucar als domicilis particulars dels altres dos menors d’edat per informar als seus responsables legals que serien denunciats per enganxar cartells en espais no habilitats.

Dos dels tres joves ja han rebut cadascun una carta de l’Ajuntament de Reus on se’ls hi reclama el pagament de 300€ per infracció de l’ordenança de via pública. L’altra encara no l’ha rebut, però està previst que la rebi aviat. Davant d’això, els joves han anunciat que recorreran la multa.

Un d’ells, Martí Llaurador, ha comentat que “no esperem que el recurs sigui acceptat per la Guàrdia Urbana, però volem que quedi per escrit a l’expedient que mentre a nosaltres ens multen, l’Ajuntament ofereix tota impunitat a les empreses que es dediquen a tapar els cartells dels espais que tenim reservats exclusivament per a l’ús de les entitats de la ciutat”.

I, també ha afegit, que “tant a mi com a l’altra companya la Guàrdia Urbana no ens va identificar en cap moment i, per tant, la informació de les nostres identitats considerem que es va obtenir de forma irregular per part dels agents de la Guàrdia Urbana”.

Per la seva banda, el regidor de la CUP a l’Ajuntament de Reus, David Vidal, ha denunciat un cop més “l’arbitrarietat de l’Ajuntament alhora de posar en pràctica les ordenances” i, ha recordat que “des de la CUP portem tres anys intentant que l’Ajuntament faci complir l’ordenança, per tal que les entitats de la ciutat puguin exercir el seu dret a publicitar les seves activitats, però l’alcalde no té voluntat per resoldre-ho, ja que ja li està bé que les entitats tinguin dificultats per poder-se expressar”.

A més, ha denunciat que “l’Ajuntament podria estar prevaricant, ja que si l’ordenança es complís per a tots igual, hauríem recaptat milions d’euros en multes de les empreses que incompleixen l’ordenança i, alhora les entitats podrien enganxar els seus cartells de forma legal”.