La CUP de Reus “desitja sort” a les entitats que demanen descomptes a la zona blava

La Candidatura d’Unitat Popular de Reus “vol desitjar sort a les entitats de la ciutat que han sol•licitat descomptes a la Zona Blava de la ciutat”, després que la candidatura porti des d’abans del començament del mandat, instant a l’Ajuntament a actuar a tal efecte.

La CUP de Reus ja va presentar a inicis de mandat (Ple de 7 d’octubre de 2011) una moció per crear la Targeta Resident a la ciutat, la qual permetés als veïns i veïnes que viuen en zones on només es pot aparcar en Zona Blava, d’optar a descomptes. Tot i l’aprovació per unanimitat de la moció, el govern només es va limitar a estudiar la possibilitat, fet que xoca amb centenars de signatures que la Candidatura va recollir en favor de l’aprovació de la Targeta Resident i els milers d’euros de despesa que provoquen les places gratuïtes de les quals disposen els regidors, regidores i càrrecs directius del consistori. Cal recordar que la CUP va sortejar la seva plaça d’aparcament gratuïta entre les persones que es van adherir al grup de suport a la campanya “volem la targeta resident” a través de Facebook , aquest sorteig es va realitzar de forma pública el mateix dia de presentació de la campanya amb les periodistes com a principals testimonis.

Després d’insistir reiteradament a la Tinent d’Alcalde Alicia Alegret a donar resposta al respecte, aquesta va fer arribar a la candidatura de l’Esquerra Independentista un informe de mobilitat, elaborat per l’empresa DOYMO, en el qual plantejava la necessitat d’adoptar aquesta mesura per millorar la mobilitat de la ciutat.

El 28 de novembre de 2012, la CUP va tornar a preguntar al govern en un Ple de l’Ajuntament, si tenia previst fer quelcom respecte d’aquesta problemàtica i de posar a la pràctica els acords aprovats per unanimitat al Ple de 2011. La resposta del govern va ser concertar una reunió de la CUP amb el gerent d’AMERSAM, en el qual aquest es va limitar a informar que era inviable l’aplicació de mesures d’aquest tipus, sense atendre cap tipus de proposta al respecte.

Des de la CUP creuen que “la manca de voluntat de l’Ajuntament d’adaptar mesures d’aquest caràcter es deu a una voluntat merament recaptatòria, ja que els reusencs i reusenques estem pagant amb les zones blaves les pèrdues que van acumulant els aparcaments municipals, i que aquestes encara creixeran més quan s’inauguri l’aparcament del centre comercial de l’antiga Fira”.

Per aquests motius, i en to irònic, la CUP desitja “bona sort” a aquestes entitats, després de constatar al llarg d’aquest mandat la manca de voluntat del govern. A més, des de la CUP “ens comprometem a seguir treballant en aquesta qüestió, ja que creiem que és un exemple més dels criteris empresarials de l’Ajuntament per tal de fer pagar a la ciutadania les pèrdues de les seves aventures”.

Tags: ,