Primera acció informativa contra el dofinari de l’Aquopolis

Aquest diumenge al matí va tenir lloc la primera acció de protesta informativa contra el dofinari de l’Aquopolis de La Pineda, per part de la Plataforma Iniciativa Animalista (PIA), l’Associació Animalista Libera! i GETE Ecologistes en Acció que van encetar una campanya amb el lema EL CAPTIVERI I L’ESCLAVATGE NO SÓN DIVERTITS! En destaquen el gran nombre de famílies que anaven a accedir a l’espectacle amb els seus infants i que, gràcies a la informació que se’ls hi va donar, van optar finalment per girar cua o bé per comprar només l’entrada a les instal·lacions dels tobogans. Molt bona acollida de part de tothom en general.
Amb aquesta campanya pretenen explicar al públic els greus problemes ètics, ecològics i pedagògics que planteja aquest tipus d’espectacle on animals amb un comportament social altament elaborat, en aquest cas dofins i lleons marins, romanen obligats a viure en petites piscines, sense cap tipus d’estímul ambiental ni possibilitat de desenvolupar el seu comportament natural. Aquesta forma de vida, els entrenaments i els espectacles diaris (diversos cops al dia), tenen com a conseqüència l’estrès, agressivitat i nombroses i greus malalties com ho confirma la curta esperança de vida d’aquests animals en captivitat, que no sol superar els 6 anys, quan en llibertat poden viure fins a 40 anys.
Tags: