Enceten una campanya contra el dofinari de l’Aquopolis

La Plataforma Iniciativa Animalista (PIA), l’Associació Animalista Libera! i GETE Ecologistes en Acció enceten la campanya NO al dofinari de l’Aquopolis! sota el lema EL CAPTIVERI I L’ESCLAVATGE NO SÓN DIVERTITS! La campanya començarà diumenge vinent i conclourà quan el parc tanqui portes aquesta temporada.

Amb aquesta campanya pretenen explicar al públic els greus problemes ètics, ecològics i pedagògics que planteja aquest tipus d’espectacle on animals amb un comportament social altament elaborat, en aquest cas dofins i lleons marins, romanen obligats a viure en petites piscines, sense cap tipus d’estímul ambiental ni possibilitat de desenvolupar el seu comportament natural. Aquesta forma de vida, els entrenaments i els espectacles diaris (diversos cops al dia), tenen com a conseqüència l’estrès, agressivitat i nombroses i greus malalties com ho confirma la curta esperança de vida d’aquests animals en captivitat, que no sol superar els 6 anys, quan en llibertat poden viure fins a 40 anys.

Per tot això, demanen dues coses:

  • A l’empresa Leisure Parks, S.A “Aquopolis” de La Pineda (Vila-Seca) que suprimeixi aquest espectacle de forma definitiva i el substitueixi per algun altre tipus d’espectacle on no faci servir animals. Demanem, així mateix, la seva col·laboració per poder re-ubicar a aquests animals en centres especialitzats per garantir el seu benestar i protecció, alliberant-los d’aquest circ aquàtic.
  • I, a la societat. El lleure de les famílies no es troba renyit amb un comportament responsable i educatiu cap als nostres infants. Com a adults som responsables de no contribuir al seu engany, fent-los creure que aquests animals gaudeixen fent aquestes acrobàcies.

Per tant, animen als usuaris de l’Aquopolis a demanar la fi d’aquests espectacles i a no contribuir amb els seus diners al seu manteniment. Per acabar, cal esmentar com a exemple d’evolució cap a un tracte ètic i respectuós, que l’any que ve el zoològic de Barcelona deixarà de realitzar el seu espectacle amb dofins.