La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau recorda les víctimes d’Hiroshima i Nagasaki

6 agost 2014
21:00to22:00

Fa 69 anys, el 6 d’agost de 1945, l’avió de l’exèrcit dels EUA Enola Gay va llençar la seva càrrega atòmica a la ciutat d’Hiroshima. Tres dies després, un altre avió deixava caure una altra bomba que impactava a Nagasaki. El resultat van ser més de 220.000 persones mortes, totes civils, i l’enverinament de la població per les radiacions de l’explosió, que continua afectant la salut i matant persones dècades després.

Aquest dimecres, 6 d’agost de 2014, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau portarà a terme un acte en record de les víctimes de l’holocaust nuclear al Japó i per denunciar l’arsenal d’armes nuclears en l’actualitat, a més de rebutjar l’armamentisme, el militarisme i la cultura de la violència que ens afecta a tota la ciutadania a tot el món. L’acte començarà a les 21 hores, a la font del Balcó del Mediterrani de Tarragona. A les 21.30 h, encendrem unes espelmes que es dipositaran a l’aigua com a símbol de pau i solidaritat.

Amb aquest esdeveniment, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau s’uneix cada any als actes d’homenatge en memòria de les víctimes de les bombes atòmiques que es celebren a la ciutat d’Hiroshima, perquè no quedin en l’oblit i per contribuir a mantenir actiu el debat i la denúncia sobre els arsenals militars nuclears.