L’Assemblea de Docents de les Illes i els treballadors de TV3 expliquen la seva experiència a Valls

Es posa de manifest la implicació de la societat com a clau de l’èxit de les lluites laborals i la defensa dels serveis públics

Aquest dilluns 28 de juliol i malgrat la pluja, una trentena de persones han assistit a la xerrada “Lluites laborals per canviar-ho tot” a Mas Miquel, organitzada per la CUP i la CGT. Així es tanca el cicle de xerrades a la fresca sobre temes d’actualitat política i social que la CUP ha organitzat durant el juliol, i que ha dut a Valls la diputada Isabel Vallet, el periodista Antonio Baños, el Sindicato Andaluz de Trabajadores i la Plataforma Cel Net.

Andrés Luque, secretari de la CGT a Tarragona, ha explicat la tasca sindical que estan duent a terme a Valls als comités d’empresa de la Kellogg’s, Ecomold, Cespa, Transports Batet i Pius Hospital, on el sindicat té representació. Luque ha explicat que l’objectiu de la CGT és organitzar una federació del sindicat a l’Alt Camp i la Conca, amb serveis d’assessorament propis.

Irene Jaume Gambín, del grup de suport de l’Assemblea de Docents de les Illes, ha explicat el cicle polític i social que ha dut a la creació d’aquesta plataforma de mestres, capaç de convocar una vaga indefinida que ha durat mesos i la major mobilització social de la història a les Illes. Jaume ha destacat la unitat i la implicació de tota la comunitat educativa i la societat en general, “els forns i els cafès no cobraven als mestres durant la vaga, els conductors d’autobusos no cobraven els passatgers amb samarretes verdes, Unió de Pagesos va regalar tots els excedents a les famílies en vaga”. Jaume també ha destacat que va ser necessari que l’assemblea passés per damunt dels sindicats, contraris a la vaga i conformats en una negociació injusta.

Èdgar Planas i Cantí, treballador de TV3 i membre de la CGT a la corporació, ha explicat com la lluita dels treballadors contra els plans de la direcció ha aconseguit frenar l’externalització de l’àrea comercial, que hagués implicat donar al Grup Godó la cartera de clients de la televisió pública. Planas ha denunciat la pràctica de portes giratòries entre l’àmbit públic i privat, que intenta desmantellar els serveis públics en benefici dels negocis privats.

En el debat posterior, els assistents a la xerrada han posat de manifest la necessitat de coordinar les diferents reivindicacions laborals i aconseguir la implicació de la societat en la defensa dels llocs de treball i dels serveis públics. També s’ha posat de manifest la necessitat de radicalitzar i trobar noves eines de lluita i evitar l’actitud de prebenda permanent d’alguns sindicats.

Tags: , ,