Citen a declarar tres independentistes per “cremar la corona”

Com si no haguessin passat els anys, l’Estat espanyol, a través dels Mossos d’Esquadra, segueix perseguint les injúries a la corona. Ha estat el cas de tres joves independentistes del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i d’Arran, tant de Tarragona com de les Terres de l’Ebre. Els fets es van produir el passat 2 de juny quan en una convocatòria espontània per l’abdicació del Rei Joan Carles I, després del parlament de l’Esquerra Independentista, es va cremar un retrat del nou rei, Felip VI. Tot seguit reproduïm el comunicat que han emès les organitzacions:

“El Regne d’Espanya segueix intacte. Els Mossos d’Esquadra, la força repressiva autòctona de Felip V ideada per perseguir les forces armades de Miquelets comandades per Pere Joan Barceló, Carrasclet, al 1723 a les comarques del Camp, avui segueixen igualment reprimint el poble treballador català, al servei, entre d’altres, del seu descendent Felip VI.

Tres militants membres de diferents col·lectius i organitzacions de l’Esquerra Independentista de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, dos militants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, SEPC; i un de l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, ARRAN, han estat citats a declarar dimarts 29 de juliol, cosa que no han fet, a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del barri de Camp Clar de Tarragona. Se’ls imputa d’un presumte delicte contra la corona i provablement se’ls citarà a l’Audiència Nacional, a la “capital del reino”. De moment no hi ha més detalls.

Des de l’Esquerra Independentista de Tarragona constatem que per molt que se’ns vengui el contrari hi ha dues nacions enfrontades, les dues catalanes: una, la burgesa, la que està al servei de Felip VI, la que desnona, retalla i enganya pel seu benefici privat, la que no declara impostos com en Pujol, la corrupte com en Millet, i una segona, enfrontada a mort a la primera, el poble treballador català. La nació treballadora pretenem superar la irracional monarquia invasora en comptes de pactar-hi, lluitem per la independència dels Països Catalans, no volem el TTIP, ni els immigrants tancats en CIE’s, ni estar perseguides per avortar, el poble treballador català venim d’una vaga a Panrico i no som còmplices de la Unió Europea i l’OTAN que callen, perquè en surten beneficiats, dels genocidis contra els pobles palestí i ucraïnès.

La nostra solidaritat és pels i les que lluiten!

On hi ha lluita hi ha repressió! On hi ha repressió hi ha solidaritat!
La lluita és l’únic camí!

L’Esquerra Independentista de Tarragona està formada pels col·lectius i organitzacions:
Alerta Solidària, ARRAN, Cau de Llunes, CUP, Endavant (OSAN), SEPC”