Grans Runes de Tarragona: la ruta de la mala gestió pública

1 agost 2014
19:00to20:00

La CUP de Tarragona organitza una ruta urbana pels diversos indrets de la ciutat que han caigut en mans de la mala gestió dels espais públics els darrers anys. Aquesta ruta, que recorrerà els llocs més destacats del centre de la ciutat, tindrà lloc el proper divendres, dia 1 d’agost, a les 19 hores, i tindrà com a punt de partida l’antic Banc d’Espanya, i finalitzarà al Casal Popular Sageta de Foc.

Aquest recorregut, que té per objectiu donar a conèixer la realitat d’alguns dels espais tarragonins més emblemàtics, es basa en el llibre editat per l’editorial tarragonina Lo Diable Gros i en el mapa d’espais que ha elaborat la Candidatura d’Unitat Popular de la ciutat.

Denunciar la degradació i l’abandonament del patrimoni

Es tracta d’indrets reconeguts com a patrimoni històric i monumental que estan en un procés de degradació i abandonament, com el poblat medieval dels Mongons; indrets producte del malbaratament dels recursos econòmics, com l’aparcament Jaume I; indrets marcats per una gestió política desastrosa, com en el Mercat Central o en el Fortí de la Reina; indrets que són pura ruïna arquitectònica en ells mateixos, com la Plataforma de la platja del Miracle i, finalment, uns altres llocs que reflecteixen les retallades en serveis públics, com en les escoles i els centres sanitaris tancats i barrats o en una situació d’evident precarietat.

La primera actuació ha estat l’edició i distribució per Sant Jordi de 500 exemplars d’un mapa turístic del terme municipal de Tarragona on s’ubiquen trenta de les grans runes més característiques. D’altra banda, l’editorial Lo Diable Gros ha editat una guia turística de 70 pàgines amb una explicació més detallada d’aquests mateixos indrets. Finalment, mentre duri la campanya de les Grans runes, s’ha previst de portar a terme algunes visites guiades de caire turístic per donar a conèixer in situ els llocs de la vergonya tarragonina.

Amb aquestes actuacions, la CUP pretén que els visitants, els turistes i, en general, les persones que viuen a la ciutat prenguin consciència de com alguns partits polítics des del govern municipal han dilapidat enormes quantitats de diners amb decisions equivocades.

Tags: ,