La CUP posa les bases del procés participatiu per a les eleccions de 2015

En una assemblea extraordinària realitzada el passat divendres amb afiliats i afiliades de la CUP de Reus i de les organitzacions de l’Esquerra Independentista de la ciutat, la CUP va establir les bases del procés de redacció del programa electoral i d’elaboració de les llistes de cara a les eleccions municipals de 2015, tot tenint en compte la convocatòria de la consulta del 9-N i les conseqüències que aquesta pot comportar.

Després de l’Assemblea Nacional de la CUP celebrada a Cervera (la Segarra) fa unes setmanes, en la qual s’aprovà el programa marc per a les eleccions municipals i l’estratègia de la CUP per configurar llistes electorals, que aglutinin els sectors representatius de la Unitat Popular a les properes eleccions municipals de maig de 2015, l’assemblea local de la CUP de Reus va realitzar una assemblea extraordinària el divendres passat al Casal Despertaferro, on va debatre sobre les bases a partir de les quals la CUP es presentarà als comicis de l’Ajuntament de Reus.

Aquest procés públic, s’iniciarà al mes de setembre amb la presentació del programa electoral marc de la CUP per a les eleccions municipals de 2015. En aquesta, també es presentarà el procés participatiu per elaborar el programa electoral de la CUP de Reus, a través de la configuració i organització de diferents trobades obertes a la ciutadania per debatre sobre els principals problemes que afecten la ciutat, així com per elaborar propostes que plantegin una alternativa al model actual d’Ajuntament i de ciutat.

Entre els diferents acords que es van prendre en aquesta assemblea extraordinària, destaquen l’acord de proposar a David Vidal que repeteixi com a cap de llista de la formació, així com que Marta Llorens ocupi la segona posició d’aquesta. També es va acordar que a partir del número 3 de la llista, es podran anar incorporant persones d’altres organitzacions, col•lectius i persones a títol individual que comparteixin els principis de la CUP, amb l’objectiu de construir una alternativa electoral des de la Unitat Popular. I, alhora, es va desestimar cap tipus d’aliança amb partits polítics que hagin participat dels anteriors governs municipals, entenent que la CUP “esdevé una candidatura alternativa a la forma de fer política que s’ha vist fins ara a l’Ajuntament, i més, tenint en compte l’experiència de la CUP a l’Ajuntament en els darrers tres anys”, com destaca l’acord de l’assemblea.

També es va aprovar, que dins de les mesures concretes que plantegen una forma diferent d’entendre la política, la CUP manté el caràcter de revocabilitat dels seus càrrecs electes i retribuïts, la limitació dels seus sous, o la no-remuneració per assistència als consells d’administració, així com es planteja la possibilitat que els càrrecs electes puguin canviar al llarg del mandat per facilitar el relleu i la renovació de les representants de la CUP a l’Ajuntament de Reus.

Igual com ja es va fer en les darreres eleccions municipals, tot aquest procés culminarà uns mesos abans de les eleccions, en una assemblea oberta a tota la ciutadania on es presentarà la proposta de programa electoral i la proposta de llista electoral, per tal que sigui votada.