Reus es manifesta per la llibertat del poble palestí

Més de dues-centes persones s’han concentrat puntuals a les 7 del vespre al Mercadal, convocades per un grup de xiquetes de la ciutat que han fet la convocatòria a través de les xarxes, i amb el suport de diferents organitzacions d’esquerres.

Durant mitja hora, s’han cridat reiteradament consignes en favor del dret a l’autodeterminació del poble palestí, denunciant la violència de l’estat israelià i exigint l’aturada de l’ofensiva militar. “Llibertat Palestina” o “No a la guerra” s’han combinat amb diferents consignes en àrab.

La concentració s’ha transformat en una manifestació, que finalment ha aplegat unes tres-centes persones, que ha enfilat carrer Monterols i Llovera amunt, per finalitzar a la plaça de la Llibertat. A mig camí, una de les xiquetes convocants de l’acte ha llegit un manifest exigint justícia per al poble palestí i la fi de l’assassinat de civils a la Franja de Gaza.

Simbòlicament, la marxa ha acabat a la plaça de la Llibertat, on durant ben bé una hora, un dels manifestants ha realitzat un parlament en àrab que ha estat escoltat atentament pels manifestants d’origen àrab i amazigh, mentre molts d’altres ho observaven en silenci o abandonaven la concentració per qüestions de comprensió de la llengua.

Tags: