La COS exigeix la readmissió dels tres acomiadats a Deamed

Després de fer públic l’acomiadament de tres treballadors de l’empresa Grup Europa Telecomunicacions Deamed.SL del polígon industrial de Constantí (el Tarragonès) per l’únic motiu de crear una secció sindical a l’empresa,la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha iniciat aquesta tarda un seguit de mobilitzacions, per exigir la readmissió immediata d’aquests treballadors, en paral·lel al procés judicial.

Una trentena de persones s’han concentrat avui al vespre a les portes de l’Hotel El Paso de Port Aventura (Salou) -un dels clients de l’empresa Deamed-, on els treballadors acomiadats realitzaven el servei de manteniment del sistema de telecomunicacions de l’establiment hoteler.

La concentració s’ha fet sota una forta presència policial dels Mossos d’Esquadra, així com de l’empresa de seguretat de Port Aventura, que fins i tot ha gravat en vídeo a les persones concentrades. De fet, l’empresa no ha permès l’accés dels tres treballadors a l’interior de l’hotel. Per aquest motiu, els tres treballadors han hagut d’entregar un carta dirigida a la direcció de l’hotel, al pàrquing d’aquest, per evitar la presència de mitjans de comunicació.

Segons Hèctor Amela, un dels treballadors acomiadats per Deamed, “hem volgut venir a un dels llocs en els quals treballàvem fins ara, per tal que sàpiguen a quin tipus d’empresa tenen contractat el servei de telecomunicacions”. I, ha afegit que, “emplacem a la direcció de l’Hotel El Paso i a la resta d’hotels del complex Port Aventura a que parlin amb el gerent de l’empresa Deamed i li preguntin per la seva política de relacions laborals”.

El portaveu dela COS, Josep Maria Martorell, ha comentat que “aquesta és la primera de diverses accions que durem a terme en les properes setmanes per tal de denunciar aquest clar cas de vulneració dels drets dels treballadors”.

En aquest sentit, també ha apuntat que de forma paral·lela s’està enllestint la demanda que el sindicat presentarà en nom dels tres treballadors als jutjats, tot exigint la nul·litat de l’acomiadament d’aquests tres treballadors i la seva readmissió immediata.

Martorell ha afegit, que “amb accions com aquesta volem demostrar a l’empresa que la seva política de repressió contra els treballadors, que simplement volen exercir els seus drets més fonamentals, no la tolerarem i la combatrem per tots els mitjans possibles”.

I, ha denunciat, que casos com els d’aquests tres treballadors es produeixen a diari, però la majoria de vegades els treballadors i treballadores afectades no emprenen accions legals per por a majors repressàlies. I, ho ha reblat, tot esgrimint que “amb accions com les d’avui volem realitzar una crida a tots aquests treballadors i treballadores instal·lades en la precarietat, per tal que s’organitzin i plantin cara als empresaris que s’aprofiten de la crisi actual per vulnerar els seus drets laborals”.