Detenen quatre nazis per extorsionar i agredir greument a un veí de Tarragona

Els diners obtinguts es destinaven presumptament a pagar la defensa de la resta de membres d’aquest grup que actualment estan a presó per una temptativa d’homicidi a Manresa abans de l’inici d’un concert antifeixista. Els detinguts formaven part del grup anomenat CUSOS, d’ideologia Nazi i d’extrema dreta així com de grups radicals de seguidors d’equips de futbol de la lliga espanyola 

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el passat 8 de juliol, quatre persones de nacionalitat espanyola i amb domicili a Tarragona i Terrassa com a presumptes autores dels delictes d’extorsió, lesions, robatori amb violència, amenaces i pertinença a grup criminal.

Els detinguts formaven part d’un grup criminal més ampli, els membres del qual són a presó acusats d’una temptativa d’homicidi a Manresa, el 23 de març del 2012 davant la sala Stroika, abans de l’inici d’un concert de KOP y Non Servium. Precisament, la finalitat de les extorsions portades a terme per aquestes quatre persones seria la d’aconseguir els diners necessaris per finançar la defensa d’aquests deu empresonats. En aquest sentit, els diners s’haurien utilitzat per pagar els advocats així com la indemnització a la víctima ja que volien pactar una conformitat.

La investigació es va iniciar el dia 24 d’abril d’enguany quan els Mossos van tenir coneixement que un veí de Tarragona estava patint unes extorsions continuades per part d’un grup d’ideologia nazi que actuava sota el nom de CUSOS. Es tractava d’unes extorsions molt violentes en les quals, en un dels casos, van trencar-li el timpà d’una oïda a la víctima. Tot i que la víctima no ho va denunciar, el centre hospitalari on va ser atès va informar a la policia dels fets, seguint així el protocol establert en casos d’agressions.

La víctima anava assumint tots els pagaments que li exigien però, quan no els va poder afrontar, les amenaces es van materialitzar i van començar les pallisses i les agressions físiques. En total va arribar a pagar 2.500 euros però segons les investigacions n’havia de pagar 5.000 més.

Les primeres gestions d’investigació van permetre comprovar als agents que es tractava d’un grup vinculat amb el nazisme, molt violent i que simpatitzaven amb diversos grups radicals de seguidors d’equips de futbol de la lliga espanyola.

La finalitat de les extorsions era presumptament la de finançar la defensa de part dels membres del grup. I és que actualment deu integrants es troben a presó acusats d’una temptativa d’homicidi que va tenir lloc a Manresa, el passat 23 de març. Els fets van passar dues hores abans de l’inici d’un concert de caire antifeixista quan un grup de joves d’ideologia neonazi van agredir greument un grup de joves. Arran de la investigació del conegut com a cas Stroika es van detenir i imputar disset persones, deu de les quals van ingressar a presó de forma provisional.

Les detencions, tutelades pels Jutjats d’Instrucció de Tarragona, es van haver de precipitar perquè la Unitat de Segrestos i Extorsions va detectar que els autors estaven preparant una nova agressió i, fins i tot, van arribar a plantejar-se el segrest de la víctima. A banda de la detenció de quatre persones, els agents van escorcollar dos domicilis de Tarragona i Terrassa en els quals s’hi va localitzar una gran quantitat de material neonazi, diners en efectiu, armes blanques, documentació i banderes. Un cop el Jutge va escoltar-los en declaració, va decretar l’ingrés a presó per a dos d’ells.

Tags: