Ràdio Terra inicia les obres de construcció del seu estudi

El nou mitjà ha recaptat més de 13.500 euros a través de micromecenatge

Ràdio Terra ha donat aquest dissabte el tret de sortida a les obres de construcció del seu estudi radiofònic. Estarà ubicat a l’edifici del Casal Despertaferro, al carrer Martí Napolità número 7 de Reus.  Han començat a ficar el vidre a la paret, el vidre a la porta, el fals sostre… i també ja tenen mirats els pressupostos i encarregats la taula i els equips de só i informàtics. Com us podeu imaginar, tot això, implica força feina. No obstant, la idea, és resoldre-ho el més aviat possible, per tal de centrar-se en la definició de la graella de continguts i poder començar a treballar per fer proves tècniques i començar a enregistrar material que serveixi per les emissions. L’habilitació física de l’espai s’allargarà durant el mesos de l’estiu mentre paral·lelament l’equip de Ràdio Terra -corresponsals, col·laboradors i socis- aniran treballant en els continguts periodístics tot confeccionant la graella de continguts i realitzant les proves tècniques pertinents. L’objectiu és que tot estigui llest per iniciar les emissions en període de proves l’1 de setembre.

Aquest primer estudi situat a Reus serà el central de l’emissora; el que farà de punt connector de l’extensa xarxa de corresponsalies de què disposa la ràdio i que s’estén per tots els territoris dels Països Catalans. El mitjà de caràcter autogestionat i horitzontal ja compta actualment amb 86 corresponsals, 78 col·laboradors i 5 mitjans de comunicació locals i territorials que li donen suport.

La construcció de l’estudi s’inicia dos dies després de finalitzar amb èxit la campanya de micromecenatge que va emprendre Ràdio Terra per a reunir els diners que faran possible tot l’equipament i obres de l’estudi. Ràdio Terra va superar amb escreix el finançament que requeria i va aconseguir recaptar un total de 13.665 euros.