La CUP dóna suport al tancament d’oficines d’Ibercaja fins que s’aturi el desnonament

Aquests dies, la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques ha aconseguit tancar les oficines que té Ibercaja a Tarragona, tant la del carrer Unió com la de la Rambla Nova, després que l’entitat mantingui la seva intenció de desnonar un veí de Vila-seca alhora que dura la negociació. Demanen la dació en pagament i un lloguer social al seu actual pis. El grup al que pertany Ibercaja va rebre 1.865 milions de diners públics pel rescat europeu i, tot i així, manté el romanent de 58.000 euros al veí vila-secà.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular afirmen que aquests desnonaments “són un autèntic robatori amb guà blanc” i denuncien la complicitat de les institucions, tant l’estatal com l’autonòmica i la local. És per això que se suma a les protestes de la PAH que es duen a terme cada matí en aquestes seus bancàries per tancar-les fins que les negociacions es desenvolupin amb normalitat i, finalment, el veí de Vila-seca quedi sense cap deute. Anima, també, a tothom a sumar-se a les protestes de la PAH i a consolidar els llaços que fa anys que la Plataforma ha aconseguit crear per a totes aquelles persones que pateixen de manera més directa les conseqüències de l’especulació urbanística. Com sempre han fet, denuncien que “aquestes conseqüències haurien de ser assumides per les entitats financeres que les han causades i que només la lluita constant i contundent pot acabar amb aquesta impunitat de les entitats rescatades”.